Walraven B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Walraven biedt met het assortiment Bevestigingssystemen, Brandwerende Systemen en Sanitairsystemen kwalitatief betrouwbare, gemakkelijke en snelle productoplossingen. Denk hierbij aan pijpbeugels, montagerails, brandmanchetten en een uitgebreid McAlpine assortiment. Daarnaast biedt Walraven technische ondersteuning in de vorm van Project Engineering; de engineers hebben ruime ervaring en helpen u graag bij het oplossen van technische vraagstukken!


Contactgegevens

Walraven B.V.
  Industrieweg 5
  3641 RK Mijdrecht
  Nederland
(0297) 23 30 00
(0297) 23 30 99

http://www.walraven.com/nl

Bedrijf

Op zoek naar inventieve totaaloplossingen? Walraven-producten zijn marktgericht en afgestemd op de behoeftes van u als gebruiker. Meer gemak en tijdbesparing tijdens het installeren, een optimale betrouwbaarheid en kwaliteit vormen hierbij het uitgangspunt. Walraven biedt met haar uitgebreide assortiment installatiesystemen voor vrijwel iedere situatie een passende oplossing.


Montagegemak en tijdsbesparing

Het assortiment Bevestigingssystemen omvat productsystemen voor o.a. verwarming, sanitair, sprinklerbuizen, luchtkanalen, koelleidingen en zonnepanelen. Denk hierbij aan handige producten als het BIS RapidRail® Bevestigingssysteem waarmee tot wel 40% aan montagetijd bespaart kan worden of aan het universele BIS UltraProtect® 1000 systeem; geschikt voor binnen- en buitentoepassingen en extreem corrosiebestendig.


Optimale passieve brandwerendheid

Het assortiment Brandwerende Systemen omvat diverse typen brandmanchet, brandwerend schuim, brandwerende coating, kit en mortel voor het brandwerend, rookdicht en geluidsisolerend afdichten van legio situaties. De kracht van de Brandwerende Systemen zit in het gecombineerde gebruik van de gecertificeerde BIS Pacifyre® en Tangit-producten.


Sanitairsystemen

De sanitair producten uit het assortiment Sanitairsystemen van Walraven worden in vele installatietoepassingen gebruikt. Met het brede assortiment wordt voorzien in diverse sanitaire oplossingen zoals inbouwframes voor hangende toiletten, wastafels en urinoirs. Daarnaast is Walraven exclusief leverancier van McAlpine in de Benelux.


Expertise beschikbaar voor u!

Walraven biedt naast de productsystemen technische ondersteuning in de vorm van Project Engineering. Onze Engineers hebben ruime ervaring in het oplossen van technische vraagstukken. Aan de hand van uw individuele wensen doen onze Engineers u een voorstel dat onderbouwd is met gedetailleerde berekeningen, 3D CADtekeningen, onderdelenlijsten en offertes. Van engineering tot montage-instructies; alles is mogelijk!


Kijk voor meer informatie over de installatiesystemen en de mogelijkheden van Project Engineering op www.walraven.com.

 


Leveringsprogramma

Leveringsprogramma
 • Buisbevestigingssystemen (BISMAT® Flash, BIS Bifix®, BIS UltraProtect® 1000);
 • Montagerailsystemen voor buisophanging en buisondersteuning (BIS RapidRail®, BIS RapidStrut®);
 • Kunststof buisbevestigingssystemen (BIS starQuick®);
 • Koudeblokbeugels (BISOFIX®);
 • Brandmanchetten en afdichtingsmaterialen (BIS Pacifyre®, Tangit);
 • Sifons, afvoerpluggen, beluchters, wasmachineaansluitingen (McAlpine);
 • Sanitaire voorwandsystemen (BIS Vario®, BIS Walkon®);
 • Buisidentificatiesysteem (BIS IKS-2000®);
 • Bevestigingsmaterialen voor elektrotechnische installaties (Britclips®);
 • Klantspecifieke producten;
 • Uitgebreide documentatie;
 • Technisch advies en ondersteuning in de vorm van Project Engineering.

Levering en betaling

Levering

Via groothandel in sanitair, cv en elektrotechniek.
Levering comform Leverings- en Betalingsvoorwaarden voor Metaalwarenbedrijven.Passieve brandbeveiligingssystemen

Passieve brandbeveiligingssystemen

Het productassortiment van Walraven Pacifyre® omvat brandmanchetten, kits en mortel die gebruikt kunnen worden voor het effectief afdichten van doorvoeringen in wanden en vloeren van brandcompartimenten.
Walraven Britclips® RSWB

Walraven Britclips® RSWB

De Walraven Britclips® RSWB is het perfecte alternatief voor het gebruik van houten regelwerk voor montage van elektriciteitsdozen, leidingen en leidingwerk in wanden en vloerbalken.
Walraven Project Engineering

Walraven Project Engineering

Door de continue technologische ontwikkelingen wordt het werken met bevestigingssystemen en brandwerende systemen steeds complexer.
McAlpine sanitairassortiment

McAlpine sanitairassortiment

Binnen het McAlpine assortiment van Walraven zijn er een aantal nieuwe, innovatieve producten toegevoegd.
Bisofix E Bifix G2

Walraven isolatiebeugels

Waar warmte getransporteerd wordt, worden verliezen geleden. Bij transport van warm water of warme lucht door leidingen die door een koudere omgeving lopen, is dat warmteverlies te voorkomen door buisisolatie.
Walraven BIS Yeti® 130 montagesysteem

BIS Yeti® 130 Montagesysteem voor lichte dakinstallaties

Montagesysteem BIS Yeti® 130 is een flexibele en betrouwbare ondersteuning voor lichte strut installaties op daken.
Walraven tweeschroevenbeugels

Walraven Tweeschroevenbeugels voor geïsoleerde en ongeïsoleerde buizen

Het assortiment tweeschroevenbeugels van Walraven met premium Bifix® G2 beugels en de standaard 2S beugels is vernieuwd en verbeterd.
BIS UltraProtect 1000

Nieuwe generatie BIS RapidStrut® accessoires

Het BIS RapidStrut® Bevestigingssysteem biedt een ongekende keuze aan railprofielen en wandconsoles.
Walraven Heavy Duty ankers

Heavy Duty mechanische en chemische ankeroplossingen

Walraven heeft onlangs een nieuwe range geïntroduceerd die bestaat uit verschillende mechanische en chemische ankeroplossingen voor vele soorten toepassingen.
Sifon zonder waterslot McAlpine MacValve

Sifon zonder waterslot McAlpine MacValve

Afvoerproblemen, onvoldoende beluchting, te weinig ruimte of last van een overstroming gehad? Gebruik dan de nieuwe toevoeging uit het McAlpine assortiment van Walraven: de McAlpine MacValve.
NBD-online | Overige bevestigingsmiddelen

Overige bevestigingsmiddelen

NBD-online | Sanitaire accessoires

Sanitaire accessoiresBevestiging op het dak en gevel

Steeds vaker worden er grote apparaten op het dak of aan de gevel geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan airco-units en warmtepompen, maar ook aan zonnepanelen. Vaak brengt dit uitdagingen met zich mee omdat er al veel op het dak bevestigd is. Daarbij spelen verschillende factoren mee, zoals windkracht, omstandigheden van het gebouw en het gewicht van de apparatuur. Hiervoor dienen berekeningen uitgevoerd te worden die de nodige precisie vereisen. De Walraven engineers hebben veel ervaring door een grote hoeveelheid aan diverse projecten. 


McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon: kleinste uit het assortiment

Op zoek naar een sifon speciaal geschikt voor plaatsen met weinig inbouwhoogte of -diepte? De McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon biedt met zijn kleine omvang de oplossing! De Ruimtebesparende Wastafelsifon is verkrijgbaar in de afmetingen: 1¼ x 32 mm en 1¼ x 40 mm. De afmeting vanaf hart waiste bedraagt 110 x 80 mm.


Ontvang een gratis Walraven Britclips® RSWB!

Op zoek naar een gamechanger voor de snelle bevestigingsklussen? De Walraven Britclips® RSWB is een kostenbesparende oplossing voor de montage van diverse soorten leidingen en elektrotechnische dozen bij houten en metalen systeemwanden. Hierdoor is de console niet alleen populair bij loodgieters, maar ook bij elektriciens. Daarnaast is het product ook geschikt voor het vastzetten van rookkanalen. Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden om de Walraven Britclips® RSWB toe te passen.


Brandwerende systemen van Walraven

Passieve brandbescherming is om te voorkomen dat brand zich niet verder kan uitbreiden en rook zich niet verder verspreidt. Dit geeft gebruikers van een pand meer tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten en schade aan het pand en milieu wordt zo veel mogelijk beperkt. 


Ontdek de prefabricage oplossingen van Walraven

Het werken met bevestigings- en brandwerende systemen wordt steeds complexer door continue technologische ontwikkelingen en wijzigende bouwvoorschriften. Het komt hierbij dan wel eens voor dat u bij de voorbereiding of uitvoering van een project een uitdaging tegenkomt waar u hulp bij wenst. Walraven heeft een team van technisch adviseurs met ruime ervaring dat u kunt helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw technische vraagstukken.


Optimale thermische isolatie met Aerofoam oplossingen

Wist u dat goede isolatie zorgt voor significante geluidsreductie, flink kan besparen op energieverlies en tevens waterverbruik per huishouden kan opleveren? Het is daarom van belang dat installaties goed worden geïsoleerd om energieverlies en faalkosten te voorkomen.


Dakmontage ondersteuning voor zonnepanelen voor 130 woningen

Door de Inside Out solarmodule “Alpha” zijn maar liefst 130 woningen aan de Van de Veldelaan in Alkmaar voorzien van zonnepanelen. De frames met zonnepanelen – geprefabriceerd in samenwerking met Walraven - zijn op het dak en aan de gevel van flatgebouw Noordertogt geplaatst. Het doel was om de bestaande flat te transformeren in een energiepositief gebouw. Na een intensief engineeringsproces werd door een combinatie van diverse Walraven producten een passende, duurzame oplossing geboden.


Walraven: Prefabricage

Het werken met bevestigings- en brandwerende systemen wordt steeds complexer door continue technologische ontwikkelingen en wijzigende bouwvoorschriften. Het komt hierbij dan wel eens voor dat u bij de voorbereiding of uitvoering van een project een uitdaging tegenkomt waar u hulp bij wenst. Walraven heeft een team van technisch adviseurs met ruime ervaring dat u kunt helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw technische vraagstukken.


Ontvang uw gratis productpakket op onze stand!

Walraven neemt ook dit jaar deel aan de VSK beurs in Utrecht van 17 t/m 20 mei aanstaande. En ook dit keer is het écht de moeite waard om onze stand te bezoeken! Wij ontmoeten u graag op onze stand (hal 9, stand A.028) om u meer te vertellen over onze slimme productoplossingen. 


Walraven exclusief vertegenwoordiger van McAlpine in de Benelux

Walraven is exclusief vertegenwoordiger van het complete McAlpine sanitairassortiment in de Benelux. Op het gebied van kunststof sifons en toebehoren behoort het assortiment tot het meest complete ter wereld. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit en het montagegemak. Nagenoeg alle McAlpine producten worden compleet en geheel voorgemonteerd aangeleverd waardoor ze snel en gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden.


Nieuw: Walraven Vibratek® assortiment

Omdat het welzijn van gebruikers één van de topprioriteiten is van eigenaren van gebouwen, is zowel de behoefte aan als het begrip voor goede anti-vibratie oplossingen de afgelopen jaren toegenomen. Als gevolg hiervan is de HVAC-sector aandachtiger geworden voor het akoestisch ontwerp van mechanische apparatuur en machines.


Walraven RVS: een veilige keuze voor veeleisende ruimtes

Met bijna 80 jaar ervaring in de installatie- en oppervlaktebeschermingsmarkt, begrijpen wij de complexiteit van het selecteren van de juiste materialen en het beoordelen van de corrosiefactoren in het veld.

Optimale thermische isolatie met Aerofoam oplossingen

Wist u dat goede isolatie zorgt voor significante geluidsreductie, tot 75% kan besparen op het energieverlies en tot 5% op waterverbruik per huishouden? Het is daarom van belang dat installaties goed worden geïsoleerd om energieverlies en faalkosten te voorkomen.

Schrijf u in voor het Walraven Webinar Isolatiebeugels

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van isoleren? Op woensdag 31 maart van 16.

Bespaar energie, tijd en moeite met Walraven isolatiebeugels

Wist u dat goede isolatie het warmteverlies beperkt tot 15%, tot wel 5% energiebesparing per huishouden kan opleveren en zorgt voor significante geluidsreductie? Het Walraven-portfolio omvat niet alleen de meest voorkomende isolatietoepassingen voor binnen en buiten, het biedt tevens flexibiliteit, prefabricage mogelijkheden en ontwerpondersteuning om uw werk gemakkelijker, sneller en veiliger te maken.

Maak kans op een uitgebreid Walraven Sinterklaaspakket!

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd en het coronavirus heeft hierin een grote rol gespeeld, zeker ook voor onze collega’s in de bouwsector.

Walraven goes digital met de UOB!

Per oktober 2020 heeft Walraven zich aangesloten bij de UOB (dé open Uniforme Objecten Bibliotheek) voor het succesvol samenwerken en betrouwbaar uitwisselen van technische informatie tussen projectpartners.

StarQuick®: Snel, gemakkelijk en betrouwbaar!

De buis wordt volledig omsloten door de kunststof beugel, wat een garantie is voor een veilige bevestiging in alle omstandigheden.

Welke installatieheld ben jij?

Tijdens onze VSK-deelname willen we graag de helden van de installatiebranche in het zonnetje zetten.

Nieuw: BIS Yeti® 130 Montagesysteem

Op zoek naar een modulair systeem speciaal voor ondersteuning van lichte dakinstallaties? Maak kennis met de BIS Yeti® 130! Dit montagesysteem biedt een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor leidingen, kabelgoten, luchtkanalen en andere toepassingen.

McAlpine Universeelsifon met beluchter en WMA veelzijdig toepasbaar

Bent u op zoek naar een sifon die in diverse situaties toegepast kan worden? Dan heeft u met de McAlpine Universeelsifon met beluchter en WMA het juiste product in handen.

Nieuw en verbeterd: Tweeschroevenbeugels van Walraven

Walraven heeft onlangs het assortiment tweeschroevenbeugels vernieuwd en geoptimaliseerd.

McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon is dé oplossing voor kleine ruimtes

De nieuwe McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon is onze kleinste sifon uit het assortiment en speciaal geschikt voor plaatsen met weinig inbouwhoogte of -diepte.

Brandwerende Systemen: optimale brandwerendheid!

Op zoek naar inventieve totaaloplossingen? Walraven B.V. biedt met haar Brandwerende Systemen een uitgebreid pakket aan afdichtingsproducten voor passieve brandbescherming van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

Walraven levert buisbevestigingssysteem genaamd BIS UltraProtect® 1000

Onder de naam BIS UltraProtect® 1000 introduceert Walraven een buisbevestigingssysteem dat geschikt is voor binnen- en buitentoepassingen.

Walraven biedt oplossingen voor groot renovatieproject

De Engineers van Walraven hebben door middel van prefab oplossingen de installateurs uren kunnen laten besparen op de verbouwing.

Nieuw! McAlpine MacValve: de sifon zonder waterslot

Gebruik dan de nieuwe toevoeging uit het McAlpine assortiment van Walraven: de McAlpine MacValve.

Britclips® RSWB: snel en eenvoudig te monteren

Nieuw in het Britclips® assortiment Walraven: de Britclips® RSWB.

Nieuwe generatie BIS RapidStrut® G2 accessoires

Het BIS RapidStrut® Bevestigingssysteem biedt een ongekende keuze aan railprofielen en wandconsoles.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie