Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

ABI, producent van vele types entreematten, ontwikkelt en produceert binnen het eigen familiebedrijf een steeds grotere diversiteit aan gewenste en passende bortelmatten met of zonder logo, wereldwijd.

ABI is gespecialiseerd in de aankleding van de eerste twee zones van de entree. In de eerste zone verwijderen de matten het grove vuil als zand en grint. En de tweede zone zorgt op haar beurt voor absorptie van vocht. Dit zijn de voornaamste veroorzakers van slijtage en beschadiging aan uw kostbare vloer.

Kies daarom voor een ABI  entreemat… Het resultaat? Een schone en aantrekkelijke entree!

De ABI staat garant voor het hele proces: Meten, maken en plaatsen.

Contactgegevens

Almelose Borstelindustrie
Windmolen 15
7609 NN Almelo
Nederland

Bedrijf

Sinds de oprichting in 1910 heeft de Almelose Borstelindustrie zich toegespitst op de ontwikkeling en productie van technische borstels. En 35 jaar geleden begonnen met de productie van entreematten, waar deze borstels veelal in verwerkt zijn. Het produceren van entreematten is inmiddels één van de kernactiviteiten van het familiebedrijf.

Alle entreematten produceert ABI zelf en daarom kunnen we keiharde beloftes doen over de kwaliteit. We leveren allerlei soorten matten in door de klant gewenste afmetingen, kleuren en/of vormen met of zonder logo.

Leveringsprogramma

Entree zones

De ABI (Almelose Borstel Industrie) is gespecialiseerd in de eerste twee zones van een entree mede dankzij onze borstels die wij als producent zelf in allerlei vormen en maten in onze entreematten toepassen.

Eerste zone

De eerste zone is bedoeld om het grove vuil onder de schoenzolen te verwijderen, zoals zand en grint. Onze oprolbare borstelmat en onze oprolbare Aluflexmatten met borstelinlage of met rubber zijn hier uitermate geschikt voor. Uiteraard kan er ook gekozen voor onze Duplomat met borstels, met rubber of een combinatie hiervan.

Tweede zone

Wanneer u eenmaal binnen stapt zal de tweede zone ervoor zorgdragen dat nattigheid geen kans krijgt om binnen te komen. De optimale situatie dus om uw gebouw, winkel of kantoor van binnen schoon te houden! Voor deze zone worden zowel onze Aluflexmatten en Alukabelmatten met tapijt en naaldvilt, maar ook onze Duplomatten veelvuldig toegepast.

Milieu en gezondheid

De ABI doet er alles aan om zo optimaal mogelijk met het milieu mee te denken en daardoor zo “groen“ mogelijk te produceren en onze gezondheid niet in gevaar te brengen. Enkele matten van ons zijn zelfs 100% gerecycled! Het begint al bij ons op kantoor waar het papier, het plastic en de cartridges zorgvuldig gescheiden worden. Het geld wat wij voor recycling van onze cartridges krijgen wordt gedoneerd aan organisaties die iets positiefs betekenen voor onze natuur.

Ook in de productie van onze matten is er altijd restafval. Deze restanten worden verzameld en gescheiden waarbij het aluminium weer versmolten wordt om her te gebruiken. De overblijfselen van het pvc en het nylon wordt teruggestuurd naar onze leverancier om vervolgens weer te recyclen en toe te passen voor onze entreematten.

Garantie

Met inachtneming van de in deze brochure vermelde onderhoudsaanwijzingen, kunnen wij op onze profielen, het aluminium en de monofilamenten ( nylon borstels) een garantie geven van 5 jaar. Men moet wel rekening houden met een afschrijving van 20% per jaar.

Houd U er s.v.p. rekening mee dat onze borstelmatten uit pvc regeneraat profielen bestaan, waardoor deze matten tot wel 10 mm kunnen uitzetten wanneer deze vol in de zon of dichtbij glas geïnstalleerd worden. Het glas kan dan fungeren als een vergrootglas waardoor de mat kan uitzetten.

Wanneer er vervolgens niet voldoende putruimte is gecreëerd voor de borstelmat, loopt U het risico dat de mat krom kan gaan trekken. Wij helpen U graag met het geven van technisch advies wanneer U moeite heeft met het uitzoeken van de meest geschikte mat voor een bepaalde locatie.

Tevens zijn de lichtere kleuren nylon, zoals oranje, geel, mintgroen, licht grijs en wit meer aan slijtage onderhevig onder invloed van UVA en UVB. Houdt hiermee rekening bij de bepaling van de mat (in de zon of dichtbij glas). Tevens kunnen wij een garantie geven van 5 jaar op de constructie van onze matten, indien de mat ten alle tijden goed opgerold en verplaatst is.

Referenties

Adressen

Referentieprojecten kunt u op de website van ABIMAT bekijken.

Contactgegevens

ABIMAT

Almelose Borstelindustrie B.V.
Windmolen 15
7609 NN Almelo
Nederland

Tel: +31 546-813021
Fax: +31 546-819065

E-mail: sales@abimat.nl