Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Famostar emergency lighting BV heeft al meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van noodverlichting. De noodverlichtingspecialist biedt op maat gesneden oplossingen, gebaseerd op huidige ontwikkelingen in producten, technieken en kennis over noodverlichting. De noodverlichtingsarmaturen van Famostar voor op- en/of (semi-)inbouw voor zowel plafond- als wandmontage vinden hun toepassing in diverse marktsegmenten waaronder kantoren, scholen, zorginstellingen, winkelcentra en parkeergarages.

 

De in de loop der jaren opgedane expertise leidde tot innovaties op het gebied van installatiegemak, onderhoudsvriendelijkheid en energieverbruik. Zo introduceerde Famostar met Go! & CELO de nieuwe standaard voor een complete en duurzame projectoplossing in led: vluchtwegverlichting en -aanduiding met een eenvormige, zakelijke en rustige uitstraling. Bij S-Sense is de modernste technologie verwerkt in een uiterst chique behuizing vol slimme oplossingen. Speciaal voor buiten ontwikkelde de noodverlichtingsfabrikant Nightlife: een combinatie van led-noodverlichting en effectieve beveiligingsverlichting in een fraai, bolvormig design. Famostar biedt tevens diverse diensten om uw kennis op niveau te houden of te brengen. Zo stond Famostar aan de basis van een digitaal platform voor noodverlichting. Dit Kenniscentrum Noodverlichting is een unieke kennisbron voor iedereen die professioneel in aanraking komt met noodverlichting.

Contactgegevens

Famostar emergency lighting BV
Florijnweg 8
6883 JP Velp
Nederland

Bedrijf

Oplossingsgericht, creatief, praktisch, dynamisch, kennisgedreven en betrokken zijn kernbegrippen van de in Velp gevestigde onderneming. Famostar kent naast een professioneel verkoop- en marketingteam een eigen assemblage- en R&D-afdeling. Het bedrijf is ISO 9001 gecertificeerd en kent een uitgebreid intern kwaliteitssysteem. Het ontwerp en de productie voldoen aan de internationale normering met betrekking tot veiligheid en functionaliteit (NEN-EN-IEC 60598-2-22).
Vooruitstrevendheid staat hoog in het vaandel van Famostar als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe producten. De distributie is uitbesteed aan groothandels Solar en Technische Unie.
De onderneming heeft als doel een bijdrage te leveren aan de veiligheid van mensen tijdens een noodsituatie middels volgens de wet juiste noodverlichtingsarmaturen en zag al ver voor het woord ‘kenniseconomie' werd bedacht de toegevoegde waarde van kennis. Door advies, lezingen en trainingen over regelgeving en de toepassing van noodverlichting hebben ze bijgedragen aan de groei van de noodverlichtingsmarkt. Famostar is namens de Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van Noodverlichting NVFN) nauw betrokken bij het Cito examen noodverlichtingdeskundige. Met deze opleiding komt de noodverlichtingsspecialist tegemoet aan de vraag van opdrachtgevers.
Ook beschikt Famostar over een helpdesk met goed getrainde medewerkers en een netwerk van zeer ervaren mensen uit de praktijk. De komende jaren zijn er volgens de noodverlichtingspecialist nog veel verrassingen in producten, lichttechnieken en diensten te verwachten.
Bekijk ook onderstaande bedrijfsvideo.
 
Famostar Emergency Lighting

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma van Famostar voorziet in een scala van armaturen voor vluchtwegaanduiding, vluchtwegverlichting en/of anti-paniekverlichting. Het Famostar-assortiment bestaat momenteel uit:

 • Armaturen:
  • Go!
   Vluchtwegaanduiding en -verlichting in led, opbouw, plafond- en wandmontage, compact en functioneel design, voorzien van Flash Alert waardoor het pictogram extra aandacht trekt in nood;
  • CELO
   Vluchtwegverlichting, anti-paniekverlichting en vluchtwegaanduiding in led, inbouw in gangbare systeemplafonds, opbouw, noodverlichting pas zichtbaar wanneer nodig;
  • S-Sense
   Vluchtwegaanduiding in led met een chique uitstraling, voor wand- en plafondmontage en inbouw in systeemplafonds;
  • Flow
   Vluchtweg- en anti-paniekverlichting/vluchtwegaanduiding, voor plafond- en wandmontage en semi-inbouw, bij uitstek geschikt voor gebouwen met een hoge gebruiksintensiteit (industrie, scholen, sportaccommodaties en overdekte winkelcentra, kantoorgebouwen en horeca);
  • Plug-in
   Vluchtweg- en anti-paniekverlichting/vluchtwegaanduiding, opbouwarmatuur voor plafond- en wandmontage, bij uitstek geschikt voor gebouwen die gerenoveerd moeten worden;
  • De luxe
   Vluchtwegaanduiding, opbouwarmatuur, plafond- en wandmontage, grote herkenningsafstand;
  • High power
   Vluchtweg- en anti-paniekverlichting/vluchtwegaanduiding, speciaal voor grote en hoge ruimtes zoals industriehallen, magazijnruimtes, beursgebouwen, sportzalen en stationshallen, plafond- en wandmontage;
  • Allround
   Vluchtweg- en anti-paniekverlichting/vluchtwegaanduiding, plafond- en wandmontage, toepasbaar in elke industriële omgeving;
  • Explosionproof
   Vluchtweg- en anti-paniekverlichting/vluchtwegaanduiding, plafond- en wandmontage, speciaal voor industriële ruimtes waar sprake is van explosiegevaar door gassen of stof zoals (petro)chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie;
  • Nightlife
   (Vluchtweg)verlichting voor buiten en beveiligingsverlichting in led, opbouw aan wand, geoptimaliseerd voor buiten.
 • Monitorsystemen:
  Decentrale armaturen centraal bewaken en besturen.
 • Centrale Batterij Systemen:
  EBS, het centraal gevoede systeem van Famostar, bewaakt centraal de netspanning en voorziet permanente en niet-permanente armaturen van spanning. Het biedt de mogelijkheid om vanaf één werkplek de noodverlichtingsinstallatie te bewaken.

Milieu en gezondheid

Duurzaamheid is één van de speerpunten van Famostar. Er wordt continu gezocht naar de juiste balans tussen mens, milieu en economie. Dat geldt voor de producten die de fabrikant ontwikkelt alsmede voor onze interne en externe processen.
 
Mens

 • Veiligheid
  Veiligheid van de mens in de bebouwde omgeving staat voorop bij Famostar. Dat vertaalt zich in oplossingen die daadwerkelijk bijdragen aan de veiligheid en advies over de toepassing daarvan.
 • Organisatie
  Famostar investeert in haar mensen en zorgt voor een gezonde werkomgeving. Er is speciale aandacht voor de ergonomie van de werkplek, gecombineerd met een focus op kwaliteit en efficiency. Op dit gebied heeft Famostar nationaal een koploperspositie en wordt de fabrikant vaak als ‘best practice’ opgenomen in diverse publicaties.
Milieu
 • Energie
  Famostar levert energiezuinige oplossingen. Door led-technologie slim toe te passen zijn grote besparingen mogelijk. Door het combineren van vluchtrouteaanduiding en –verlichting kan er bespaard worden op het aantal armaturen.
 • Afval
  Famostar zorgt voor een efficiënt gebruik van materialen en verpakkingen. Zo zijn de NiCd en NiMh batterijen recyclebaar en zijn de verpakkingen efficiënt en, waar mogelijk, biologisch afbreekbaar. Famostar draagt zorg voor de inzameling, sortering en recycling van haar accu’s aan het eind van hun levenscyclus. Dit geschiedt via Stichting Batterijen (Stibat): www.stibat.nl.

Daarnaast worden ook de lichtbronnen (zowel tl als led) van Famostar producten op een milieuverantwoorde manier ingezameld en gerecycled. Dit geschiedt via Stichting LightRec Nederland: www.lightrec.nl.

Economie
 • Besparingen
  De energiezuinige armaturen van Famostar leveren besparingen op in energiekosten, montage en onderhoud van de armaturen.
 • Garantie
  Famostar levert duurzame producten met een lange levensduur.
 • Ontwikkelingssamenwerking
  Investeren in de lokale economie in ontwikkelingslanden middels microkrediet. Famostar is ambassadeur van Oxfam Novib.

Toepassing

De armaturen vinden hun toepassing in vele marktsegmenten waaronder kantoren, scholen, zorginstellingen, winkelcentra, retail, horeca, parkeergarages, industrie en sportcentra. Hierdoor voldoet uw project voorzien van Famostarproducten altijd aan de wettelijke eisen met betrekking tot helderheid en gelijkmatigheid. Dankzij het installatiegemak worden de logistieke kosten geminimaliseerd. Door te standaardiseren voorkomt u bovendien faalkosten tijdens de montage en worden onderhoudswerkzaamheden en -kosten zeer voorspelbaar.

Levering en betaling

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Zie de algemene levering- en verkoopvoorwaarden van Famostar.

Levering

Rechtstreeks aan klant via groothandel.

Leveringsgebied

Wereldwijd, focus op Nederland.

Garantie

Garantie

Famostar staat voor kwaliteit en geeft standaard 2 tot 4 jaar garantie op de producten. Deze garantieperiode kunt u verlengen tot 10 jaar. Famostar beschikt over zeer moderne productiefaciliteiten. Alle producten worden door onafhankelijke instituten getoetst en voorzien van keurmerken als ENEC, KEMA-keur en CE.

Referenties

Famostar en het Kenniscentrum Noodverlichting zijn gevestigd aan de Florijnweg 8, 6883 JP Velp.
Postadres: Postbus 43, 6880 AA Velp. Tel: 026 - 3 846 846. E-mail: info@famostar.nl.

Contactgegevens

Famostar en het Kenniscentrum Noodverlichting zijn gevestigd aan de Florijnweg 8, 6883 JP Velp.
Postadres: Postbus 43, 6880 AA Velp. Tel: 026 – 3 846 846. Email: info@famostar.nl.

Famostar emergency lighting BV
Postadres:
Postbus 43
6880 AA Velp

Tel.: +31 (0)26-384 68 46
Fax: +31 (0)26-384 68 88.
E-mail: info@famostar.nl
Internet: www.famostar.nl