Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Steni AS levert architectonische uitdrukkingsmogelijkheden die mensen opvallen – en die ze onthouden. Dankzij de geveloplossingen van Steni kan een architect gebouwen ontwerpen die niet alleen een unieke uitstraling hebben, maar ook generaties lang meegaan.

Contactgegevens

steni Benelux B.V.
Helftheuvelweg 11
5222 AV 's Hertogenbosch
Nederland

Bedrijf

Bedrijfstypering

Steni AS is een internationaal concern met ongeveer 120 medewerkers. We hebben verkoopkantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Nederland en Groot-Brittannië. Onze productiefaciliteiten liggen in de gemeente Lardal in Vestfold in Noorwegen. Hier vervaardigen wij producten voor zowel de Noorse als de internationale markt. In de rest van Europa, de Verenigde Staten en Canada hebben we contracten met distributeurs voor de marketing en verkoop van onze producten.

Het succes van Steni AS is te danken aan enkele Noorse pioniers. Sinds de start van ons bedrijf in 1965 hebben we ons gericht op de productie van geveloplossingen die onze klanten unieke en duurzame architectonische uitdrukkingsmogelijkheden bieden - van zeer hoge kwaliteit. Gedurende deze bijna 50 jaar heeft Steni zijn geveloplossingen voortdurend doorontwikkeld, met als doel om ze bestand te maken tegen de zware klimatologische omstandigheden in Noorwegen – niet ver van de Atlantische Oceaan. Tot op heden hebben we meer dan 25 miljoen vierkante meter gevelplaten geleverd.

Leveringsprogramma

Exterieur toepassingen

Gevelbekleding, plafondafwerking:

 • steni Colour;
 • steni Nature;
 • steni Imago;
 • steni Vision.
Interieur toepassingen
 • steni Vision;
 • steni Effect;
 • steni Agri.
Funderingsplaat

steni Terra (kantplank)

Dakbedekking

steni Protego

Milieu en gezondheid

Milieuvergelijkingen van gevelmaterialen

Een studie naar de levensduur van bepaalde bouwmaterialen met de nadruk op de effecten voor het milieu. steni Colour gevelpanelen is een van de bouwmaterialen die gebruikt is in de studie ter vergelijking. In een Ecologische vergelijking van gevelrenovaties, uitgevoerd door het Instituut voor Bouweconomie en –management, afd. Civiele techniek, Universiteit van Tampere (Finland) worden verschillende soorten milieueffecten met elkaar vergeleken (een lage waarde geeft een lage milieubelasting aan). Het rapport kan op aanvraag worden opgestuurd, in Engels of Fins.

Levenscyclus Beoordeling en het effect op het milieu

Levenscyclus beoordelingen worden gehouden om in kaart te brengen wat het effect is op het milieu tijdens de verwachte levensduur, per product. Dit rapport is ontwikkeld volgens ISO/FDIS 21930 en ISO/DIS 14025 Type III milieu. Het Milieu Product Rapport (EDP) vermeldt dat onze producten zijn geaccordeerd op een verwachte levensduur van meer dan 60 jaar.

Afvalbeheer

steni sorteert al haar afval om te kunnen recyclen. Dit volgens de richtlijnen van het schema Grønt Ansvar (Verantwoordelijk Groen) in samenwerking met Veolia Miljo. Grønt Ansvar is een end-to-end systeem voor gedocumenteerde en systematisch afvalbeheer

BASTA Industrie systeem

Basta is een EU gefinancierd project in (Bouw Milieu programma) Zweden. Het project doelt op het ontwikkelen van een industrie breed systeem, waarin wordt gewerkt met materialen die geen (gedeelteliijk) gevaarliijke stoffen dragen. steni as gevelpanelen zijn geregistreerd bij Basta.

MilaB Byggevareregister (MilaB bouw materialen register)

Een Bouwmaterialen register die verschillende bouwmaterialen beoordeelt en welke effect het op het milieu heeft. De beoordelingen zijn gebaseerd op de volgende criteria:

 • Inhoud verklaring:
 • Ruwe materialen;
 • De bouwfase;
 • De gebruikersfase;
 • Sloop;
 • Afvalproducten;
 • Omgeving.
Hanteren van verpakking

REPA is een industriële instelling voor het creëren van verantwoordelijkheid bij fabrikanten aangaande plastic, metaal, papier/karton en gegolfd karton verpakking. steni as is geregistreerd onder REPA en betaalt een bijdrage aan de zweedse staat voor de verpakkingen die steni as exporteert naar Zweden.

Recycling

Recycling en afvalbeheer zijn de hoofdthema’s voor de Europese composiet industrie, waar steni as een deel van is. De FRP industrie wil in de toekomst meer focus op het verwerken van zijn eigen afval. Om deze reden is er een project gestart door SINTEF, om te onderzoeken naar mogelijke oplossingen voor dit type afval. De Noorse Onderzoeksraad heeft NOK 3.8 miljoen toegezegd voor dit project. Dit komt voort uit een totaal bedrag van NOK 11 miljoen. De Noorse Composiet Vereniging en de Noorse industrie zal verantwoordelijk zijn voor deze projecten, zowel op professionele als op politiek gebied.

Milieuregister PYR AB

Een register voor het importeren van producten naar Finland en de hierbij behorende financiële bijdrage. Door deze bijdrage te betalen helpen wij mee om de verpakkingen, die wij op de Finse markt brengen, te recyclen. PYR AB is een non-profit organisatie die het promoten van het recyclen van afval promoot.

Levering en betaling

Verpakking

De panelen worden verpakt op éénmalige pallets en afgedekt met folie. steni kan zorgen voor een projectspecifieke verpakking om tijdens uitvoering en zo hoog mogelijke logistieke efficiency te bereiken.

Transport en levering

Per vrachtwagen van Noorwegen naar de steni dealer. Levering wordt niet op de bouwplaats uitgevoerd.

Opslag

De opslag dient bij voorkeur droog en buiten invloed van direct zonlicht te worden gedaan.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van het type product en de complexiteit van de opdracht. Normaliter kan er worden geleverd tussen de 6 en 8 weken na schriftelijke orderontvangst.

Leveringssvoorwaarden

EXW N-3277 Steinsholt INCOTERMS 2000.

Leveringsgebied

Benelux.

Service

steni  Benelux probeert projecten te begeleiden vanaf schetsfase tot aan montage. Wij kunnen zorg dragen voor commerciele en technische documentatie, standaard en projectmatige bemonstering. Wij staan voor u klaar om een professioneel 1 op 1 gesprek aan te gaan zowel in algemene zin als projectgericht. Wij kunnen ook voor grotere groepen een inspirerende presentatie bij u of op andere locaties organiseren. In geval van een renovatie kunnen wij middels steni Vision in nauwe samenwerking met het projectteam en ons ‘in-house’ technische team een serie van visualisaties ontwikkelen om te tonen hoe de esthetica veranderd door het aanpassen van paneelindeling, ‘layout’ dan wel oriëntatie en kleurenschema.

Garantie

Garanties
 • 10 jaar garantie op kleur voor steni Nature en Imago;
 • 15 jaar garantie op kleur voor steni Colour;
 • 40 jaar garantie op de mechanische eigenschappen van het volledige leveringsprogramma.

Referenties

Referentieadressen zijn op onze website of op aanvraag verkrijgbaar.

Contactgegevens

Bedrijfs-, informatie-, factuur- en goederenadres

steni Benelux B.V.
Helftheuvelweg 11
5222 AV ’S-Hertogenbosch
Nederland