Asona Benelux B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Asona Benelux B.V. is specialist in akoestiek en installeert al meer dan 40 jaar wereldwijd een breed assortiment hoogwaardige, geluidsabsorberende producten op plafonds en wanden, t.w. Sonaspray® en Sonacoustic®.  Met hun naadloze uiterlijk passen de producten discreet in elke ruimte en voldoen ze aan de hoogste akoestische en visuele eisen. Alle producten worden uitvoerig getest – op brandgedrag, milieuvriendelijkheid en akoestische effectiviteit. Op die manier garanderen wij ultiem akoestisch comfort in overeenstemming met de moderne bouweisen. Asona’s doel en filosofie is om het akoestisch klimaat te verbeteren en een omgeving te creëren waarin het prettig en comfortabel wonen, werken en verblijven is.


Contactgegevens

Asona Benelux B.V.
  C. Verolmelaan 75
  1422 ZB Uithoorn
  Nederland
(020) 643 58 50

https://asona.com/nl

Bedrijf

Sonaspray®  is ontwikkeld door International Cellulose Corporation (ICC) in Houston, Texas, die het materiaal al meer dan 60 jaar produceert. In 2001 werd ICC Europe opgericht om het Europese en Aziatische continent te bedienen. Sinds het begin maakt ICC Europe deel uit van de Asona-familie.

De Sonacoustic® productlijn werd in 2006 ontwikkeld als een oplossing voor een volledig onzichtbaar akoestisch plafond. Door voortdurende ontwikkeling is de productlijn uitgegroeid tot een toonaangevend akoestisch systeem en is nu verkrijgbaar in een breed assortiment dat geschikt is voor elk project.

Het kantoor en de magazijnen van Asona Benelux B.V. zijn gevestigd in Uithoorn en Aalsmeer.

Asona Benelux B.V. is VCA gecertificeerd onder nummer NL08/61819061V5
Voor de verschillende producten heeft Asona Benelux B.V. (ISO) certificaten voorhanden.


Leveringsprogramma

  • SONASPRAY®
    • Decoratief en geluidsabsorberend, naadloos spuitwerk als eindafwerking voor plafonds.
  • SONACOUSTIC®
    • Geheel naadloze geluidsabsorberende bekleding van wanden en plafonds, in afwerking naar keuze geheel glad, als stucwerk of met een lichte spuitstructuur.

Milieu en gezondheid

Asona Benelux B.V. is in het bezit van MRPI voor de producten Sonaspray® en Sonatherm®. Deze producten sluiten tevens aan bij het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen (DuBo).


Toepassing

De producten van Asona Benelux B.V. worden toegepast voor vermindering van nagalmtijd en geluidniveau, verbetering van akoestisch comfort en thermische isolatie. Onder andere in educatieve gebouwen, geluidsstudio's, kerken, publieke ruimtes, zwembaden, theaters, industrieruimtes, hotels, restaurants, musea, kantoren, bibliotheken, hallen en trappenhuizen.


Levering en betaling

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Leveringsgebied

Nederland en België (Asona Belgium).

Service

Deskundig advies en algehele begeleiding.
Monsters op aanvraag verkrijgbaar.


Garantie

Op aanvraag.


Referenties

Adressen op aanvraag verkrijgbaar.


Contactgegevens

Asona Acoustic Solutions
C. Verolmelaan 75
1422 ZB Uithoorn
Tel.: (020) 643 58 50
E-mail: info@asona.nl
Internet: www.asona.com/nl


Naadloze akoestiek

SONASPRAY®, naadloze akoestische spuitpleister

Al meer dan 20 jaar is Asona marktleider in de ontwikkeling van akoestische spray-on systemen, waarbinnen een keur aan mogelijkheden bestaat.
Naadloze akoestiek

Sonacoustic® naadloze akoestische plafondoplossing

Asona heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van naadloze, akoestische spray-on systemen, waarbinnen een keur aan mogelijkheden bestaat.
(On)zichtbare akoestiek

ColorCoustics®, akoestische transparante pleister

ASONA ColorCoustics®, kleuren die te horen zijn! In de afgelopen 3-4 jaar is de vraag naar naadloze, gladde, akoestische plafonds sterk gestegen.


Haal meer uit je plafond

De ruimteakoestiek bepaalt in grote mate het comfort en de ruimtebeleving, maar heeft ook bewezen effect te hebben op gezondheid en welzijn op langere termijn en is daarmee ook cruciaal. Het plafond en de wand zijn het meest geschikt voor toepassing van geluidsabsorberende materialen. Daardoor vormen ze een uitgelezen kans om het visuele aspect te combineren met functionaliteit met een slimme geluidsabsorberende spray-on oplossing die op elk oppervlak kan worden aangebracht. Eén, die een perfecte aanvulling biedt op het bestaande design in de ruimte, of de ruimte nu beperkt is of juist heel groot. Met deze geluidsabsorberende spuitpleisters kun je alle kanten op! 


Bezoek Asona Acoustics Solutions op

Asona Acoustics nodigt je graag uit voor de exhibition ARCHITECT&WORK op 27 en 28 september voor een ‘Look & Feel’ van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van naadloze, decoratieve, geluidsabsorberende oplossingen voor verbetering van de ruimteakoestiek.


Duurzame Akoestiek

Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor een aangename ruimte- en geluidsbeleving. Daarbij komt steeds meer de nadruk te liggen op duurzaamheid. Asona introduceert ecologische, geluidsabsorberende plafondoplossingen met een missie om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving met aandacht voor gezondheid en welzijn.  Een weldaad voor oog én oor.


Haal meer uit je wand én plafond!

De binnen-akoestiek bepaalt in grote mate het comfort en ruimtebeleving maar heeft ook effect op gezondheid en welzijn op langere termijn. Een optimale ruimteakoestiek is dus uitermate belangrijk. Het plafond en de wand zijn het meest geschikt voor toepassing van geluidabsorberende materialen en vormen een uitgelezen kans om het visuele aspect te combineren met functionaliteit met een slimme geluidabsorberende spray-on oplossing die op elk oppervlak kan worden aangebracht. Eén die een perfecte aanvulling biedt op het bestaande design in de ruimte.


Innovatieve Akoestiek

Akoestische klimaatbeheersing is één van de problemen waar elke architect voor wordt gesteld bij het ontwerp van een gebouw. Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor de ruimtebeleving maar ook voor het welbevinden.  De vraag naar materialen die bijdragen aan comfort en prettige ruimtebeleving, wordt  dan ook steeds groter. Hoe vind je de juiste geluidsabsorberende oplossing zonder concessies te doen aan de praktische toepasbaarheid?


Kleurrijke Akoestiek

Breng kleur in de ruimte en optimaliseer de ruimteakoestiek met een naadloze akoestische plafondoplossing! Behalve het functionele aspect van geluidsdemping is ook het esthetische aspect belangrijk voor de ruimtebeleving. De akoestische spray-on oplossingen van Asona vormen hierop een decoratieve aanvulling en zijn speciaal ontwikkeld om de ruimte de gewenste uitstraling te geven. Ze maken het mogelijk om een bijzonder en contrasterend effect te sorteren, maar ook om zodanig op te gaan in het bestaande design dat ze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet ze niet, maar je hoort het effect wél!


Naadloze akoestiek

Als corona ons iets heeft geleerd, is het om zuinig te zijn op onze gezondheid.

(On)zichtbare akoestiek voor thuis

Gezondheid en welzijn worden, mede door de coronacrisis, steeds belangrijker.

(On)zichtbare akoestiek

Gezondheid en welzijn worden, mede door de coronacrisis, steeds belangrijker.

Asona Acoustics te zien op ARCHITECT@WORK 2020 in Rotterdam

Asona Acoustics nodigt u uit voor de beurs ARCHITECT@WORK in Rotterdam op 16 & 17 september voor een ‘look & feel’ van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van geluidsabsorberende, decoratieve, naadloze plafondoplossingen voor verbetering van de ruimteakoestiek.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie