Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Derako International BV is, als industrieel producent en leverancier van massief houten systemen, continu actief met het vergroten van toepassingsmogelijkheden van duurzame materialen in de bouw. Door innovatie en jarenlange ervaring, zowel nationaal als internationaal, levert en biedt Derako praktisch toepasbare maar vooral stijlvolle en duurzame bekleding voor plafonds, wanden en gevels.

 

Derako wil er zeker van zijn dat alle producten een blijvend positieve invloed hebben op de gezondheid van mens en milieu. Er wordt veel aandacht besteed aan de systeem- en afwerkingsmaterialen. Vanuit die gedachte zijn de plafond-, wand- en gevelsystemen Cradle to Cradle gecertificeerd en kunnen veel houtsoorten met FSC of PEFC certificaat geleverd worden.

 

Bij Derako verdient elk project zijn eigen uitstraling. Daarom zijn alle systemen tailor made architectuuroplossingen met een budgettaire flexibiliteit. Wij bieden ondersteuning in de ontwerp en engineering fase en leveren, waar nodig, passende oplossingen. Op de Derako website leest u meer over de voordelen van de massief houten plafond-, wand-, en gevelsystemen. Tevens kunt u hier ook brochures downloaden.

Contactgegevens

Derako International BV
Kanaalkade 66
1756 AD 't Zand
Nederland

Bedrijf

Met al meer dan 30 jaar ervaring met de verwerking van massief hout, biedt Derako systemen die kwalitatief hoogwaardig, eenvoudig te installeren en duurzaam zijn.


Bij Derako wordt uitsluitend projectmatig gewerkt waarbij het ontwerpidee van de architect altijd het uitgangspunt is. Door jarenlange samenwerking met architecten zowel nationaal als internationaal en de aanwezige kennis van toepassing in combinatie met de houtsoorten, kunnen wij gedegen adviezen en oplossingen aandragen. Dat kan gaan om de technische uitvoering, logistieke vraagstukken maar ook voor ontwerpuitdagingen wat betreft houtsoorten en afwerkingen.


Derako International B.V. en Derako Facade Systems BV zijn gevestigd in ’t Zand (NH) waar zowel de productie, engineering, planning en logistiek gehuisvest zijn. Derako is ISO 9001, ISO 14001, CE, FSC en PEFC gecertificeerd. Daarnaast zijn alle massief houten systemen Cradle to Cradle gecertificeerd. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Voorbeelden zijn: universiteiten en scholen, zwembaden, theaters, winkelcentra, kantoorgebouwen, parkeergarages en ziekenhuizen.


Bijna alle DERAKO systemen zijn verkrijgbaar in recht en gebogen uitvoeringen en kunnen zowel binnen- als buiten toegepast worden. Elk project verdient zijn eigen uitstraling. Daarom zijn alle systemen tailor made architectuuroplossingen met een budgettaire flexibiliteit waarbij de productkwaliteit voorop staat.


Meer informatie over de massief houten systemen vindt u op de Derako website en de medewerkers denken graag met u mee over bijzondere toepassingen en technische uitwerking.

Leveringsprogramma

Derako levert massief houten plafond-, wand- en gevelsystemen die projectmatig vanuit een eigen productie gerealiseerd worden. Kenmerkend voor alle systemen is de grote vormvrijheid, materiaal en afwerkingsmogelijkheden en budgettaire flexibiliteit.


Derako levert het:

Het grill en lineair systeem kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast, bijvoorbeeld in de vorm van een massief houten buitenplafond. Afhankelijk van de toepassing in combinatie met de eigenschappen van de houtsoort kan Derako vrijwel elke houtsoort verwerken. Op aanvraag kan het hout brandvertragend en met FSC / PEFC keurmerk geleverd worden.

Milieu en gezondheid

Hout is een natuurproduct, zeer duurzaam en gaat tientallen jaren mee. De industriële verwerkingskolom kent een zeer beperkte milieubelasting en hout op zichzelf slaat CO2 op. Dit helpt natuurlijk mee in het leveren van milieuvriendelijke, gezonde en verantwoorde producten. Maar Derako doet meer...

FSC en PEFC gecertificeerd hout

Naast investeringen op het gebied van materialen en productieprocessen, investeert Derako ook op het gebied van diverse ecolabels en certificaten. Hiermee voldoen wij aan de criteria die de overheid stelt aan duurzaam inkopen. Derako is FSC en PEFC gecertificeerd en levert de systemen, op aanvraag, waar mogelijk met deze duurzame gecertificeerde houtsoorten. Ook heeft Derako een aantal systeemuitvoeringen die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de te verkrijgen credits binnen BREEAM en LEED De adviseurs van Derako informeren u graag over de mogelijkheden

Cradle to Cradle®

Derako construeert en werkt volgens het Cradle to Cradle®-principe waarin niet alleen naar onze huidige behoeftes wordt gekeken maar ook naar de mogelijkheden voor toekomstige generaties. Hierbij wordt binnen vijf kwaliteits-categorieën voortdurend aan verbeteringen gewerkt. Deze verbeteringen liggen op het gebied van materiaal gezondheid, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie & carbon management, beheer van water en sociale rechtvaardigheid.

Gezondheid en milieu

Derako wil er zeker van zijn dat alle producten een blijvend positieve invloed hebben op de gezondheid van mens en milieu. Er wordt veel aandacht besteed aan de systeem- en afwerkingsmaterialen. Zo is bijvoorbeeld de Derako lakafwerking milieuvriendelijk en is het Derako massief houten systeem emissie-arm (A+ gecertificeerd). Tevens maakt Derako in de productie steeds meer gebruik van hernieuwbare energiebronnen en wordt er aandacht besteed aan het verantwoord beheer van grondstofbronnen.

Toepassing

De plafonds, wanden, façades (gevelsystemen) van Derako zijn al door diverse architecten in binnen en buitenland gebruikt voor prestigieuze projecten. Massief hout heeft vooral zijn toegevoegde waarde in gebouwen waar beleving- en gebruikswaarde erg belangrijk zijn.  Voorbeelden zijn o.a.  universiteiten en scholen, zwembaden, theaters, winkelcentra, kantoorgebouwen, parkeergarages en ziekenhuizen, maar ook woningbouw. Bovendien is hout heel goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas, RVS en metaal.

Levering en betaling

Levering en betaling

De levertijd is afhankelijk van de projectgrootte, beschikbaarheid houtsoort en afwerking. De gemiddelde levertijd is 6-8 werkweken. Betalingstermijn is standaard 30 dagen na factuurdatum.

Logistiek

Transport: Dit wordt projectmatig afgestemd met onze logistieke afdeling maar bij voldoende afname is de prijs inclusief 1 levering franco binnen Nederland.

Opslag

Plaats de Derako producten nooit direct op de bouwkundige vloer maar op liggers van gelijke dikte. Tevens dienen de producten te worden opgeslagen in een geconditioneerde ruimte met een relatieve vochtigheid tussen de 55% - 65%. Om ongelijke verkleuring tegen te gaan de DERAKO producten opslaan beschermd van UV-licht.

Voorwaarden

Gedeponeerd bij de rechtbank te Alkmaar. Deze worden op aanvraag toegezonden.

Montage

Derako is producent en leverancier en de montage geschied door erkende plafond-, wand- en gevel afbouwbedrijven.

Leveringsgebied

Binnen- en buitenland.

Service

Derako International B.V. en Derako Façade Systems B.V. leveren technische adviezen, werktekeningen, proefplafonds, project en montagebegeleiding en monsters op aanvraag. Op allr Derako systemen biedt Derako een integrale garantie op draagsysteem, hout, afwerking en brandvertraging.

Referenties

Referentieadressen

Op de website van Derako vindt u een uitgebreid overzicht van referentieprojecten waarin de  massief houten plafond, wand- en gevelsystemen van Derako zijn toegepast. Op aanvraag kan er door de Derako adviseurs meer gedetailleerde projectinformatie verstrekt worden.