Derako International BV

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Derako International BV is, als industrieel producent en leverancier van massief houten systemen, continu actief met het vergroten van toepassingsmogelijkheden van duurzame materialen in de bouw. Door innovatie en jarenlange ervaring, zowel nationaal als internationaal, levert en biedt Derako praktisch toepasbare maar vooral stijlvolle en duurzame bekleding voor plafonds, wanden en gevels.

 

Derako wil er zeker van zijn dat alle producten een blijvend positieve invloed hebben op de gezondheid van mens en milieu. Er wordt veel aandacht besteed aan de systeem- en afwerkingsmaterialen. Vanuit die gedachte zijn de plafond-, wand- en gevelsystemen Cradle to Cradle gecertificeerd en kunnen veel houtsoorten met FSC of PEFC certificaat geleverd worden.

 

Bij Derako verdient elk project zijn eigen uitstraling. Daarom zijn alle systemen tailor made architectuuroplossingen met een budgettaire flexibiliteit. Wij bieden ondersteuning in de ontwerp en engineering fase en leveren, waar nodig, passende oplossingen. Op de Derako website leest u meer over de voordelen van de massief houten plafond-, wand-, en gevelsystemen. Tevens kunt u hier ook brochures downloaden.


Contactgegevens

Derako International BV
  Kanaalkade 66
  1756 AD 't Zand
  Nederland
(0224) 59 2340
(0224) 59 2359

http://www.derako.com

Bedrijf

Met al meer dan 30 jaar ervaring met de verwerking van massief hout, biedt Derako systemen die kwalitatief hoogwaardig, eenvoudig te installeren en duurzaam zijn.


Bij Derako wordt uitsluitend projectmatig gewerkt waarbij het ontwerpidee van de architect altijd het uitgangspunt is. Door jarenlange samenwerking met architecten zowel nationaal als internationaal en de aanwezige kennis van toepassing in combinatie met de houtsoorten, kunnen wij gedegen adviezen en oplossingen aandragen. Dat kan gaan om de technische uitvoering, logistieke vraagstukken maar ook voor ontwerpuitdagingen wat betreft houtsoorten en afwerkingen.


Derako International B.V. en Derako Facade Systems BV zijn gevestigd in ’t Zand (NH) waar zowel de productie, engineering, planning en logistiek gehuisvest zijn. Derako is ISO 9001, ISO 14001, CE, FSC en PEFC gecertificeerd. Daarnaast zijn alle massief houten systemen Cradle to Cradle gecertificeerd. De systemen worden vooral in publieke gebouwen toegepast. Voorbeelden zijn: universiteiten en scholen, zwembaden, theaters, winkelcentra, kantoorgebouwen, parkeergarages en ziekenhuizen.


Bijna alle DERAKO systemen zijn verkrijgbaar in recht en gebogen uitvoeringen en kunnen zowel binnen- als buiten toegepast worden. Elk project verdient zijn eigen uitstraling. Daarom zijn alle systemen tailor made architectuuroplossingen met een budgettaire flexibiliteit waarbij de productkwaliteit voorop staat.


Meer informatie over de massief houten systemen vindt u op de Derako website en de medewerkers denken graag met u mee over bijzondere toepassingen en technische uitwerking.


Leveringsprogramma

Derako levert massief houten plafond-, wand- en gevelsystemen die projectmatig vanuit een eigen productie gerealiseerd worden. Kenmerkend voor alle systemen is de grote vormvrijheid, materiaal en afwerkingsmogelijkheden en budgettaire flexibiliteit.


Derako levert het:

Het grill en lineair systeem kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast, bijvoorbeeld in de vorm van een massief houten buitenplafond. Afhankelijk van de toepassing in combinatie met de eigenschappen van de houtsoort kan Derako vrijwel elke houtsoort verwerken. Op aanvraag kan het hout brandvertragend en met FSC / PEFC keurmerk geleverd worden.


Milieu en gezondheid

Hout is een natuurproduct, zeer duurzaam en gaat tientallen jaren mee. De industriële verwerkingskolom kent een zeer beperkte milieubelasting en hout op zichzelf slaat CO2 op. Dit helpt natuurlijk mee in het leveren van milieuvriendelijke, gezonde en verantwoorde producten. Maar Derako doet meer...

FSC en PEFC gecertificeerd hout

Naast investeringen op het gebied van materialen en productieprocessen, investeert Derako ook op het gebied van diverse ecolabels en certificaten. Hiermee voldoen wij aan de criteria die de overheid stelt aan duurzaam inkopen. Derako is FSC en PEFC gecertificeerd en levert de systemen, op aanvraag, waar mogelijk met deze duurzame gecertificeerde houtsoorten. Ook heeft Derako een aantal systeemuitvoeringen die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de te verkrijgen credits binnen BREEAM en LEED De adviseurs van Derako informeren u graag over de mogelijkheden

Cradle to Cradle®

Derako construeert en werkt volgens het Cradle to Cradle®-principe waarin niet alleen naar onze huidige behoeftes wordt gekeken maar ook naar de mogelijkheden voor toekomstige generaties. Hierbij wordt binnen vijf kwaliteits-categorieën voortdurend aan verbeteringen gewerkt. Deze verbeteringen liggen op het gebied van materiaal gezondheid, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie & carbon management, beheer van water en sociale rechtvaardigheid.

Gezondheid en milieu

Derako wil er zeker van zijn dat alle producten een blijvend positieve invloed hebben op de gezondheid van mens en milieu. Er wordt veel aandacht besteed aan de systeem- en afwerkingsmaterialen. Zo is bijvoorbeeld de Derako lakafwerking milieuvriendelijk en is het Derako massief houten systeem emissie-arm (A+ gecertificeerd). Tevens maakt Derako in de productie steeds meer gebruik van hernieuwbare energiebronnen en wordt er aandacht besteed aan het verantwoord beheer van grondstofbronnen.


Toepassing

De plafonds, wanden, façades (gevelsystemen) van Derako zijn al door diverse architecten in binnen en buitenland gebruikt voor prestigieuze projecten. Massief hout heeft vooral zijn toegevoegde waarde in gebouwen waar beleving- en gebruikswaarde erg belangrijk zijn.  Voorbeelden zijn o.a.  universiteiten en scholen, zwembaden, theaters, winkelcentra, kantoorgebouwen, parkeergarages en ziekenhuizen, maar ook woningbouw. Bovendien is hout heel goed te combineren met andere materialen zoals beton, glas, RVS en metaal.


Levering en betaling

Levering en betaling

De levertijd is afhankelijk van de projectgrootte, beschikbaarheid houtsoort en afwerking. De gemiddelde levertijd is 6-8 werkweken. Betalingstermijn is standaard 30 dagen na factuurdatum.

Logistiek

Transport: Dit wordt projectmatig afgestemd met onze logistieke afdeling maar bij voldoende afname is de prijs inclusief 1 levering franco binnen Nederland.

Opslag

Plaats de Derako producten nooit direct op de bouwkundige vloer maar op liggers van gelijke dikte. Tevens dienen de producten te worden opgeslagen in een geconditioneerde ruimte met een relatieve vochtigheid tussen de 55% - 65%. Om ongelijke verkleuring tegen te gaan de DERAKO producten opslaan beschermd van UV-licht.

Voorwaarden

Gedeponeerd bij de rechtbank te Alkmaar. Deze worden op aanvraag toegezonden.

Montage

Derako is producent en leverancier en de montage geschied door erkende plafond-, wand- en gevel afbouwbedrijven.

Leveringsgebied

Binnen- en buitenland.

Service

Derako International B.V. en Derako Façade Systems B.V. leveren technische adviezen, werktekeningen, proefplafonds, project en montagebegeleiding en monsters op aanvraag. Op allr Derako systemen biedt Derako een integrale garantie op draagsysteem, hout, afwerking en brandvertraging.


Referenties

Referentieadressen

Op de website van Derako vindt u een uitgebreid overzicht van referentieprojecten waarin de  massief houten plafond, wand- en gevelsystemen van Derako zijn toegepast. Op aanvraag kan er door de Derako adviseurs meer gedetailleerde projectinformatie verstrekt worden.Houten plafondsysteem Lineair

Houten plafondsysteem Lineair

Het toepassen van een houten plafond geeft een meerwaarde aan elke ruimte.
Houten plafondsysteem Grill Pro-line

Houten plafondsysteem Grill Pro-line

Het Derako Grill systeem is een ideale oplossing om een natuurlijk en esthetische product te combineren met akoestische eigenschappen.
Houtfineer plafondsysteem Grill Cloak Wood

Houtfineer plafondsysteem Grill Cloak Wood

Het toepassen van luxe houtsoorten en robuuste maatvoering in een ontwerp is prachtig.
Massief houten plafondsysteem Grill Base-Line

Massief houten plafondsysteem Grill Base-Line

Het toepassen van natuurlijke materialen zoals massief houten plafonds en wanden zijn zeer geschikt voor het bereiken van een duurzame, comfortabele en sfeerbepalende ruimte.
Derako grill wandsysteem uit massief houten latten

Derako Grill wandsysteem uit massief houten latten

Het Derako Grill wand systeem bestaat uit massief houten latten die onderling gefixeerd worden door aluminium of flexibele deuvels.


Houten plafonds: Unieke uitstraling voor elke ruimte

Bouwen met hout biedt niet alleen ecologische voordelen, maar ook een esthetisch aantrekkelijk materiaal dat geschikt is voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Hout is een bouwmateriaal dat honderd procent CO2-neutraal toegepast kan worden. Het creëert een warme en karakteristieke sfeer. 


Perfecte akoestiek dankzij het Derako® Eco Silent Panel

Stelt u zich voor: een ruimte waarin geluid niet simpelweg ronddwaalt, maar zachtjes wordt opgenomen door de omgeving. Dat is cruciaal voor het scheppen van een sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Of het nu een levendige openbare ruimte of een knusse ontmoetingsplek is, goede akoestiek verbetert welzijn, productiviteit, concentratie, leerprestaties en communicatie, waardoor het verschil wordt gemaakt tussen aanwezig zijn en echt genieten.


Cultuurhuis De Nobelaer: Toonaangevend herkenningspunt

De Nobelaer onderscheidt zich door de unieke combinatie van diverse kerndisciplines onder één dak, waaronder podiumkunsten, kunsteducatie, een bibliotheek en sociaal-culturele activiteiten.


Duurzaamheid en Circulariteit: De Kernwaarden van Derako

Bij Derako zijn duurzaamheid en circulariteit meer dan buzzwords; het zijn de drijvende krachten achter wat we doen. We blijven ons inzetten om onze producten en processen steeds duurzamer te maken en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Samen met architecten en onze partners kunnen we een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.


Ontdek de veelzijdigheid van houten wandsystemen

De houten wandsystemen van Derako zijn al door vele architecten in binnen- en buitenland toegepast. Of het nu gaat om gebogen scheidingswanden in kantoorgebouwen, wandelementen bij universiteiten of wandbekleding in zwembaden, de toegevoegde waarde van hout komt volledig tot zijn recht met de Derako wandsystemen. Ze zijn verkrijgbaar in een grill- en lineaire uitvoering, geschikt voor zowel gebogen als rechte toepassingen en zijn ook in speciale uitvoeringen beschikbaar voor buitenmontage onder een luifel.


Houten plafonds: de sleutel tot een aangenaam binnenklimaat!

Een plafond die de ruimte verrijkt en aanvult. Geen kille en standaard afwerking maar een plafond met een warme en natuurlijke uitstraling. Om een ruimte een aangenaam binnenklimaat te geven, is het werken met hout de ideale oplossing. Bouwen met hout is ecologisch zeer verantwoord. Het is een prachtig bouwmateriaal, het is duurzaam en zorgt voor een minimale milieubelasting. Je legt voor een lange tijd CO2 vast en het heeft veel prettige eigenschappen voor de gebruiker.


Akoestisch houten plafond brengt comfort in winkelcentrum

Een juiste geluidsdemping in een ruimte is bepalend voor het comfort die gebruikers van deze ruimte ervaren. Vooral openbare ruimtes waar veel mensen vertoeven hebben baat bij een goede akoestiek. Te veel nagalm en storende geluidsbronnen zorgen ervoor dat mensen sneller hun concentratie verliezen, vermoeid raken en zich minder prettig voelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zich in een ruimte bevindt, is goede geluidsisolatie wenselijk.


Klimaatplafond in combinatie met massief hout

Tegenwoordig brengen we 90% van onze tijd binnen door. Vandaar dat aandacht voor de luchtkwaliteit binnenin gebouwen zeer belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Het toepassen van een goed klimaatsysteem is hiervoor een essentieel onderdeel. De aandacht voor klimaatplafonds is daarom dan ook groot.


Nieuw kantoor met sfeervolle houten wandafwerking

Koninklijke Vezet is Europees marktleider op het gebied van gemaksgroenten, gesneden fruit, salades en koelverse maaltijden. Het bedrijf levert een belangrijke economische bijdrage aan de regio en werkt nauw samen met lokale agrarische bedrijven.


Biofilisch ontwerpen met houten plafond

De oorsprong van de mens is te vinden in de natuur. Zo zijn we gevormd door het ontdekken en verkennen van de natuur. Hierdoor reageren we nog steeds onbewust op prikkels uit de natuur. Enkele honderden jaren leeft de mens nu in kunstmatige omgevingen. Hierdoor drijven we steeds verder af van onze natuurlijke aard en raken de verbinding met de natuur kwijt. Regelmatig contact met de natuur heeft een positieve invloed op de gesteldheid van de mens. Vanuit deze gedachte zou het mooi zijn om de natuur weer in hedendaagse leefomgeving terug te brengen. Dit kan met biofilisch ontwerpen.


Renovatie conferentiehotel Soesterberg

Centraal gelegen en middenin een prachtige bosrijke omgeving bevindt zich het conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. Het hotel bestaat uit twee historische gebouwen. Het vroegere Missiehuis Sint Jan en het slotklooster Cenakel. Na een grondige renovatie in 2020 is er een nieuw restaurant gerealiseerd met panoramisch uitzicht op de bostuin. Deze biedt ruimte aan meer dan 240 gasten en is uitgerust met een multifunctioneel foodcourt. Het atrium van KonneKt is een ontmoetingsplek voor zakelijke afspraken of om rustig te kunnen werken. De KonneKt lounge, met meerdere eet- en drinkfuncties, is geschikt voor de ontvangst van grotere zakelijke gezelschappen. Door de toepassing van het Derako massief houten grill plafond is er een bijzondere ambiance gecreëerd.


Intrigerend plafond voor historisch landgoed

Gelegen op een uitgestrekt landgoed in Lincolnshire, Engeland ligt het resort Kenwick Park.

BREEAM ‘outstanding’ met sfeervolle houten toepassing

Wandafwerking is meer dan alleen functioneel. Het werkt sfeerbevorderend, geluidsabsorberend en werkt bij aan de juiste beleving van een ruimte.

Een parkeergarage met allure

Ook Hasselt is voortaan een ‘stad aan het water’. In deze plaats in België is aan het kanaal het project Quartier Bleu gerealiseerd.

BREEAM excellent kantoorgebouw met Derako plafonds

Na een jaar verbouwen is er voor onze opdrachtgever een compleet vernieuwd hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam gerealiseerd.

Natuurlijk hout aan de kust

Aan de Nederlandse kust in Zandvoort heeft Qurios een prachtig nieuw vakantiepark gerealiseerd.

Spiraalvormig massief houten plafond

Met zijn natuurlijke daktuin vormt dit restaurant het sluitstuk in de herontwikkeling van het plein in de wijk Chelsea.

Massief houten gevelsysteem voor warme en authentieke uitstraling

Door te kiezen voor een houten gevelbekleding krijgt uw gebouw een warme en authentieke uitstraling.

Het begrip duurzaamheid inhoud geven

De Verenigde Naties heeft het in het rapport ‘Our Common Future’ zo geformuleerd: “Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Massief houten wanden voor sfeer en beleving

Het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg en Halfweg is een ontmoetingsplek voor jong en oud met faciliteiten voor cultuur, sport en ontspanning.

De kracht van massief houten akoestische plafonds

Derako heeft veel ervaring met de toepassing van massief houten plafonds en wanden in publieke- en kantoorgebouwen.

Natuurlijke rust in werkomgeving dankzij massief hout

Een natuurlijke, rustige en comfortabele werkomgeving is wat Lenting Techniek voor ogen had bij de realisatie van hun nieuwe pand in De Goorn.

Massief hout maakt productiever en gelukkiger

De Derako massief houten wand-, plafond- en gevelsystemen worden toegepast in zeer uiteenlopende toepassingen zoals kantooromgevingen, ziekenhuizen, winkelcentra, luchthavens en scholen.

Akoestische houten plafonds Derako verbeteren beleving in ziekenhuis

In het gebouwontwerp en de beleving van het nieuwe Chirec-ziekenhuis in Brussel staat de patiënt centraal.

Prachtige houten toepassing in futuristisch distributiecentrum

Het door Habeon Architecten ontworpen en door Heembouw en Dokvast gerealiseerde gebouw heeft met haar ‘Tube’ vorm een futuristische uitstraling verkregen.

Derako® massief houten gevel en plafonds voor PMCU

Op dinsdag 5 juni heeft Koningin Máxima de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht verricht.

Steriele omgeving met warme uitstraling

Het nieuwe laboratorium gebouw, met een vloeroppervlakte van tienduizend vierkante meter, bij Enza Zaden in Enkhuizen is in gebruik genomen.

Optimale akoestiek met massief houten plafonds

De werkplekken van VGZ zijn eind vorig jaar met het behalen van de Winning Workplace Award 2017 uitgeroepen tot de beste van Nederland.

Houten grill plafonds van Derako geven extra sfeer aan historisch landgoed

Op het landgoed van Château St. Gerlach is een paviljoen verrezen, met een bijzondere functie en uitstraling.

Indrukwekkend massief houten plafond voor gebouw meteorologische dienst

De in massief Western Red Cedar hout uitgevoerde plafonds bevatten bijzondere architectonisch geknikte vormen en de natuurlijke kleurvariaties in het hout maken het een imposant geheel.

Massief houten gevelsysteem met zichtloze montage

De systemen zijn C2C gecertificeerd en beschikken bovendien over een geheel zichtloze bevestiging - zonder schroeven of nagels.

Akoestische houten wanden voor wooncorporatie Alliantie

Diverse ruimtes en werkplekken zijn voorzien van Derako massief houten grill wanden, welke niet alleen zorgen voor een warme ambiance maar ook voor een betere akoestiek.

Houten Derako Plafonds – eyecatcher Atlas theater

Een gebouw met natuurlijk gevormde, massief houten plafonds van Derako.

Vernieuwing showrooms Volvo met massief houten plafonds

Met de Volvo Retail Experience (VRE) heeft autofabrikant Volvo een nieuw concept ontwikkeld voor haar showrooms, welke universeel zal worden doorgevoerd.

Duurzaam plafond- of wandsysteem levert credits voor BREEAM

De Derako plafond- en wandsystemen zijn leverbaar in een grote verscheidenheid aan duurzame houtsoorten en bamboe.

Derako duurzaam gevelsysteem nu ook met Shodoshima

Het Derako gevelsysteem is nu enige tijd op de markt en al in diverse projecten succesvol toegepast.

Derako - Foreco gevelsysteem - karakteristiek en uiterst duurzaam

De materialen zijn uiterst duurzaam en het Derako gevelsysteem biedt een geheel zichtloze (blinde) montage.

Derako Lineair verfraait studentenpaviljoen Erasmus universiteit

Het Derako massief houten systeem van rood eiken is rondom de kern van het gebouw toegepast.

Massief hout zorgt voor stijlvolle renovatie en transformatie

Bent u op zoek naar een praktische maar toch stijlvol systeem voor plafondrenovatie, dan biedt Derako met zijn massief houten plafondsystemen de oplossing.

Fraaie massief houten wand van Derako kleedt bedrijfsrestaurant aan

Recent is het nieuwe bedrijfsrestaurant op de Prinses Margrietkazerne opgeleverd.

Zwemmen onder inspirerend massief houten plafond

Het nieuwe gebouw van het zwembad de Heuvelrand in Voorthuizen voorzien van Derako massief houten plafondsysteem.

Derako realiseert duurzame gevel van bamboe

Op dit moment wordt een nieuwbouwpand op het industrieterrein in Zwaag voorzien van het unieke en zeer duurzame Derako MOSO gevelsysteem.

Op zoek naar ‘natuurlijke’ inspiratie voor een nieuw project?

Of wilt u weten hoe hout of bamboe als gevelbekleding u project kan verrijken en de duurzaamheid van uw gebouw kan vergroten? Dat kan onder andere met een Cradle-to-Cradle certificering en bijdrages aan LEED en BREEAM.

Bamboe Façadesysteem is het alternatief voor tropisch hardhout

Het DERAKO MOSO Façadesysteem is het resultaat van de strategische samenwerking tussen Derako International en MOSO International.

DERAKO plafondsysteem: leidraad is creativiteit

Het is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zowel voor Lineair systeem als Grill systeem.

Het DERAKO systeem: pure en eerlijke materialen voor TenneT

Het in 2013 opgeleverde, nieuw gebouwde hoofdkantoor van TenneT in Arnhem, is een ontwerp van het architectenbureau Studio Groen + Schild uit Deventer.

Derako innoveert met Massief houten gevelsysteem

Derako International is continu bezig met het vergroten van toepassingsmogelijkheden van duurzame materialen in de bouw en komt nu met een nieuwe innovatie: Massief houten gevelsysteem.

Unieke massief houten wand van DERAKO

Het hoofdkantoor van RICOH in Den Bosch is uitgevoerd door Architectuurstudio HH Amsterdam.

Zelfdragend massief houten wandsysteem biedt veel ontwerpmogelijkheden

Het nieuwe demontabele zelfdragend massief houten wandsysteem van Derako International biedt vele ontwerpmogelijkheden en kan een complex ontwerp eenvoudig en overzichtelijk maken.