Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Fetim Group BV is een internationale handelsonderneming en al 100 jaar gespecialiseerd in de handel, marketing en distributie van hout- en bouwproducten. Van oudsher is Fetim Group toonaangevend op het gebied van bulkhandel in tri- en multiplex. Daarnaast is het bedrijf sterk gegroeid door de specialisatie in distributie van hoogwaardige producten, waarin belangrijke producenten zijn vertegenwoordigd. Kenmerkend zijn daarbij het sterk innoverende karakter, ingegeven door een eigen research & developmentafdeling. Vanuit een modern distributiecentrum, en een eigen transportbedrijf wordt tegemoet gekomen aan de wensen van de afnemers in Europa.

Contactgegevens

Fetim Group BV
Kopraweg 1
1047 BP Amsterdam
Nederland

Bedrijf

De geschiedenis van Fetim

Bijna honderd jaar geleden startte visionair ondernemer Frans G.J. Beerkens ‘Fijnhouthandel Haarlem’. Met zijn sterke ondernemersgeest zag hij kansen lang voor een ander die zag. Zo zorgde hij er bijvoorbeeld voor dat Fetim de exclusieve rechten verkreeg om Cawitt plywood te importeren, het hout dat Fokker gebruikte om hun vliegtuigen van te bouwen. Daarmee legde hij het fundament voor het Fetim van vandaag.

Inmiddels heeft alweer de derde generatie het stokje overgenomen. Fetim is geworden tot een wereldwijd opererende organisatie met een cultuur die voortborduurt op de ondernemersgeest en passie van onze grondlegger. En met die passie om het net even anders te doen weten we ons steeds weer aan te passen aan de continu veranderende wereld.

Onze mensen vinden voldoening in het ontwikkelen van buitengewone oplossingen voor onze klanten. Om eraan bij te dragen dat het dagelijks leven net iets aangenamer, iets mooier, beter of gemakkelijker wordt.

GevelNet biedt geveloplossingen

Vanuit diezelfde passie en de wil om de beste oplossingen te creëren hebben we een compleet programma onderhoudsvrije professionele gevelbekleding ontwikkeld, waarbij de hoogste eisen worden gesteld aan kwaliteit.

In elke vorm met de beste technische eigenschappen

Zowel voor nieuwbouwprojecten als voor renovatieoplossingen bieden wij een ruime keuze aan verschillende vormen en modellen. Van een Fins rabatdeel tot een vlakke architectonische massief kunststof plaat, zodat onze producten in elke stijl toepasbaar zijn. Hierbij zijn gemak, esthetiek en het efficiënt kunnen verwerken van onze gevelproducten altijd belangrijke uitgangspunten.

Duurzame materialen

Vanzelfsprekend zijn onze materialen zeer duurzaam (FSC® + PEFC™ gecertificeerd), om daarmee bij te dragen aan het behoud van onze prachtige planeet voor nu en toekomstige generaties.

Garantie

De kwaliteit van de producten moet voldoen aan de gestelde NEN normen en KOMO eisen. Producten worden uitgebreid getest voor ze op de markt komen. In een onafhankelijk laboratorium worden onze producten blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Zo werken wij dagelijks, in het daglicht van onze oprichters, aan een reeks kwalitatieve gevelproducten waarvan je eindeloos plezier zult hebben. De beste oplossingen voor de gevel of dakrand. Onze producten hebben een lange levensduur en kunnen eenvoudig en snel verwerkt worden.

Leveringsprogramma

Opgenomen in NBD:

 • Ki-Kern gevelbekleding bestaat uit gladde platen die slag en stootvast zijn, kleurbestendig en milieuvriendelijk. Ki-Kern is voorzien van een gladde structuur die vuilafstotend werkt. De basis van de Ki-Kern platen bestaat uit een thermoharde kunststof. De plaat is versterkt met cellulosevezels en voorzien van een kleurlaag. De gehele Ki-Kern collectie is FSC® gecertificeerd en uit voorraad leverbaar.
 • ModiWood bestaat oa. uit ModiWood Classic en ModiWood Colour. ModiWood Classic is de uitvoering waarmee het 15 jaar geleden begonnen is: Puur en Onbehandeld. Het is thermisch gemodificeerd. Het hout wordt verhit en afgekoeld zonder gebruik van chemicaliën hierdoor krijgt het hout een mooie donkere kleur en is extra duurzaam geworden en zeer onderhoudsvriendelijk. Het ModiWood Colour assortiment is opgebouwd uit geborsteld ModiWood en vervolgens voorzien van een speciale coating die een zeer duurzaam eindresultaat garandeert. ModiWood Colour kan in elke gewenste RAL- en NCS kleur geleverd worden. Daarnaast is ModiWood Special in vrijwel elke uitvoering, kleur of profielvorm op aanvraag leverbaar
 • UniPrime, al 25 jaar de meest toegepaste paintplaat in de bouw. Het is opgebouwd uit duurzaam hardhout al dan niet FSC gecertificeerd. Wat UniPrime vooral zo uniek maakt is de eigenschap dat alleen de zichtzijde af geschilderd hoeft te worden. Dit scheelt veel arbeidstijd en is kostenbesparend omdat de achterzijde onbehandeld kan blijven. Daarnaast is de onderhoudsinterval later dan bij regulier multiplex zodat ook in die fase een milieubesparing optreed.    
 • Naturetech is dé gevelbekleding voor wie kiest voor het karakter van hout en het gemak van minimaal onderhoud. Het is gemaakt van FSC® gecertificeerde houtvezels en voorzien van een thermoplastische verflaag die het materiaal beschermt. Naturetech is verkrijgbaar in elke RAL- en NCS kleur
 • Protex heeft de uitstraling van hout, het verwerkt als hout, maar heeft de duurzaamheid van kunststof gevelbekleding. Dat zijn dus alle voordelen van hout, zonder het veelal intensieve onderhoud. Protex is ongevoelig voor vocht, schimmels of bacteriën en kromtrekkende of zelfs rottende gevelbekleding is voorgoed verleden tijd. Protex bestaat uit een door-en door gekleurde kunststof kern die óf is bekleed met een decor folie (Protex Classic), voorzien van een subtiele houtstructuur óf afgewerkt is met een co-extrusie laag (Protex Urban) met een ingeperste subtiele houtnerfstructuur.
 • Profort+ is voorzien van een matte uitstraling en een luxe woodgrain structuur. De keiharde, weersbestendige en  kleurechte toplaag van Profort+ zorgt voor een zeer lange levensduur. Profort+ is gemaakt van 90 procent gerecyclede kunststoffen en is na de gebruiksperiode 100% recyclebaar. Tevens is uniek dat Profort+ voldoet aan brandklasse B en met gemak de ruwste behandeling op bijvoorbeeld de begane grond  kan weerstaan.
 • Shera gevelbekleding is samengesteld uit cement en cellulosevezels. Hierdoor is deze gevelbekleding zeer hoogwaardig en voldoet aan de  brandklasse A2 eisen. De panelen hebben een natuurlijk ogende houtnerfstructuur, zijn zeer duurzaam en milieuvriendelijk . Met Shera als gevelbekleding kan vrijwel elke vorm van bouwen gerealiseerd worden. Shera is leverbaar in elke RAL- en NCS kleur.
Verder in het leveringsprogramma:
 • Advance schuifwandsystemen
 • Diverse soorten multiplex, zoals populieren, berken en beton
 • Diverse metaal platen en profielen
 • Diverse kunststof platen en profielen
 • DuraStyle hardsteen en composiet dorpels en vensterbanken
 • Fortex Pro kunststof gevelbekleding
 • Granuflex®: rubberen dak- en terrastegels.
 • Greenframe®: FSC gecertificeerde kozijnen in Stomp of Opdek (90 / 114mm) en de lengte 231,5cm.
 • UniCompact massief kunststof platen in 7 decors
 • Werkbladen, vensterbanken, panelen
 • Solidfloor, Cleanfloor, FlexxFloors; vloerconcepten

Toepassing

Toepassingsgebied

Het bekledings- en constructiemateriaal van Fetim Group is speciaal voor binnen- en buitentoepassingen in de woning- en utiliteitsbouw. Daarbij worden hoge eisen gesteld aan duurzaamheid, sterkte, waterdichtheid en weersbestendigheid. Voorts kan het materiaal worden toegepast bij jacht- en scheepsbouw, interieurbouw en meubelindustrie.

Levering en betaling

Logistiek

Vindt plaats via de leverancier.

Voorwaarden

Volgens verkoopvoorwaarden Fetim Group.

Levering

De distributie gaat hoofdzakelijk via hout- en bouwmaterialenhandel.

Leveringsgebied

Benelux.

Service

Fetim Group levert bestekteksten voor Ki-Kern, Protex,  Profort+, ModiWood, Naturetech, Shera, UniPrime en geeft technisch advies.
Toepassings- en projectadvies, technische documentatie, montage e.d. door Fetim Group en via de website www.gevelnet.nl. waar ook de brochures zijn te downloaden.

Garantie

De garantiebepalingen zijn afhankelijk van het product.

Referenties

Referentie adressen

Uitgevoerde projecten met producten van Fetim Professional zijn te zien op: www.gevelnet.nl

Contactgegevens

Fetim Group B.V.
Kopraweg 1
1047 BP Amsterdam

Tel.: (020) 580 52 85

E-mail: sales-bouwen@fetim.nl
Internet: www.gevelnet.nl