Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Legrand Nederland B.V. is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van circa 4,5 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen is Legrand wereldwijde specialist op het gebied van elektrotechnische laagspanningsinstallaties en datanetwerken.

Contactgegevens

Legrand Nederland B.V.
Van Salmstraat 76
5281 RS Boxtel
Nederland

Bedrijf

In Nederland bedient Legrand Nederland B.V. de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de innovatieve systemen van Legrand Nederland B.V. zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd. Legrand Nederland B.V. heeft in Nederland vijf A-merken (Van Geel, Legrand, Cablofil, BTicino en Planet Wattohm), samen goed voor 12.000 artikelen. Legrand Nederland B.V. biedt u de volgende voordelen: betrouwbaarheid, goed advies, breed assortiment en tijdwinst. Kijk voor meer informatie op www.legrandnederland.nl.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma omvat o.a.:

  • Kabeldraagsystemen: voor oplossingen vanuit wand, plafond en vloer. Met kabelgoten, kabelladders, draadgoten, wandgoten, vloergoten en energiezuilen is er voor iedere denkbare bekabelingsinstallatie een oplossing voorhanden;
  • Schakelmateriaal: voor woningbouw, utiliteit en industrie. Naast zeer design gerichte oplossingen in het BTicino assortiment, biedt Legrand Nederland B.V. met het Legrand pakket een groot scala aan eenvoudige gebouwautomatiserings- en beveiligingsysteem voor de woningbouw, die verder gaan dan de standaard schakelaar of wandcontactdoos;
  • Soluflex vloersystemen: kabelvloersysteem met maximale flexibiliteit en een oneindig bekabelingspotentieel voor de toekomst. Het geheel bestaat uit tegels van sendzimir verzinkt plaatstaal, polypropyleen steunvoetjes en diverse aansluittechnieken. Alle onderdelen voor de afwerking, praktisch gebruik en veiligheid zijn natuurlijk toegevoegd;
  • Schakel- en verdeelinrichtingen: de Lexic schakel- en verdeelinrichtingen kenmerken zich door eenvoudige montage, vrijheid van indeling en veiligheid;
  • Data en telefonie: een compleet programma dataproducten zoals RJ 45 connectoren, LCS-patchpanelen, kabels en behuizingen. Met ons VDI-systeem realiseert u een compleet netwerk, met gegarandeerde optimale prestaties en doorlopende evoluties;
  • Industriële componenten: een complete besturingsoplossing met voedingen, transformatoren en industriële behuizingen.

Legrand presenteert zich op Beurs Elektrotechniek 2011:

Legrand presenteert zich op Woonbeurs RAI Amsterdam 2011:

Milieu en gezondheid

Ondernemen zonder uitstoot van CO2 is helaas nog vrijwel onmogelijk. Toch neemt Legrand Nederland B.V. haar verantwoordelijkheid op groen gebied. Zo hebben wij onszelf contractueel verplicht om klimaatneutraal te ondernemen. De KlimaatNeutraal Groep berekent voor onze organisatie ieder jaar de hoeveelheid bomen die wij moeten planten om onze CO2 uitstoot te compenseren. De KlimaatNeutraal Groep investeert uitsluitend in duurzame energie- en bosprojecten in ontwikkelingslanden.


 

Eco design

Duurzaamheid staat in het hart van de bedrijfsmissie van de Legrand Group. Wij onderschrijven het UN verdrag over Global Compact. Al 90% van onze Europese productielocaties voldoet aan de strengste milieunormen en zijn ISO 14001 gecertificeerd. Ook streven wij actief naar een reductie van de belasting van ons milieu door Eco design. Hiervan is onze nieuwe lijn schakelmateriaal Mosaic een mooi voorbeeld.

 

Groene relaties?

Hoe milieuvriendelijk opereren uw zakelijke relaties? Door te kiezen voor samenwerking met een bedrijf dat KlimaatNeutraal onderneemt, draagt ook u bij aan een schoner milieu! Bij Legrand Nederland B.V. is dit groen geregeld!

Meer informatie over de milieudoelstellingen van de Legrand Group is te lezen op de site.

Toepassing

In de vraag naar flexibele kantoorconcepten en combinaties van functies is het cruciaal om tot goede, werkbare, efficiënte maar zeker ook bewuste en verantwoorde elektrotechnische installaties te komen. Installaties, die bijdragen aan het vergroten van de mogelijkheden om ergonomisch, economisch en ecologisch te werken. Met onze ervaring en kennis in utiliteitsgebonden installaties weten we wat werkt en willen wij dat graag met u delen. Onze expertise op het vlak van Nederlandse utiliteitsinstallaties gaat tenslotte al meer dan 60 jaar terug.

 
Naast de utiliteitsbouw richten we ons ook op industrie, OEM- en paneelbouw en woningbouw.

Voor meer informatie raadpleeg de documentatiepagina op de site van Legrand Nederland.

Levering en betaling

Voorwaarden

Volgens opgave van Legrand Nederland B.V..

Levering

Naast levering uit voorraad van een uitgebreid pakket standaardartikelen is er de mogelijkheid en de bereidheid snel in te spelen op speciale wensen van de opdrachtgever t.a.v. aangepaste productuitvoeringen.

Service

Legrand Nederland B.V. beschikt over een eigen project- en calculatieafdeling om u optimaal van dienst te kunnen zijn.

Referenties

Showroom

Legrand Group heeft in Brussel de nieuwe conceptstore ‘B Inspired’ geopend. De winkel vormt een bron van inspiratie voor eindgebruikers, architecten, ontwerpers, distributeurs en aannemers. Zij maken hier kennis met het domoticasysteem en de achterliggende technologie. ‘B Inspired’ toont het assortiment en de systemen van BTicino, Legrand en Vantage.

De winkel van 300 m² bestaat uit vijf verschillende complementaire ruimtes. Eén ruimte is onder andere ingericht als een referentiewoning en voorzien van installaties, die aansluiten op de normale gebruiksomstandigheden. Een andere ruimte fungeert als galerij waar bezoekers kennis kunnen maken met de verscheidenheid aan kleuren, materialen en afwerkingen van de domoticasystemen. Daarnaast is een auditorium beschikbaar voor presentaties en lezingen.

De conceptstore is gevestigd in de wijk Quai à la Houille aan de Steenkoolkaai 10 in Brussel. Met evenementen, productpresentaties en belevingsruimtes wil Legrand, samen met haar partners, een nieuwe dynamiek op gang brengen die wonen, leven en werken mooier en beter zal maken. Het samenbrengen van creatieve, ondernemende en vooruitstrevende bezoekers kan zo resulteren in nieuwe ontwikkelingen rond de thema’s comfort, design, duurzaamheid, kwaliteit en technologie.

Contactgegevens

Legrand Nederland B.V.
Van Salmstraat 76
5281 RS Boxtel

Postbus 54
5280 AB Boxtel

Tel.: (0411) 65 31 11
Fax: (0411) 68 28 95

E-mail: info@legrandnederland.nl
Internet: www.legrand.nl

Legrand Nederland B.V. op Twitter Legrand Nederland B.V. op Twitter
Legrand Nederland B.V. op Facebook Legrand Nederland B.V. op Facebook