Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Gorter Luiken BV is de Nederlandse vestiging van de Gorter Group™ en levert onderhoudsvrije luiken voor toegang door daken, vloeren, wanden en plafonds. Gorter bestaat sinds 1928 en is over de jaren uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie met eigen productiefaciliteiten, engineering afdeling en logistiek centrum. Producten zoals dakluiken, vloerluiken, wandluiken en plafondluiken worden in eigen fabrieken vervaardigd waarbij betrouwbaarheid, innovatie, veiligheid en kwaliteit voorop staan.

Contactgegevens

Gorter Luiken BV
Harmenkaag 1
1741 LA Schagen
Nederland

Bedrijf

Gorter Luiken BV is de Nederlandse vestiging van de Gorter Group™ en levert onderhoudsvrije luiken voor toegang door daken, vloeren, wanden en plafonds. Gorter bestaat sinds 1928 en is over de jaren uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie met eigen productiefaciliteiten, engineering afdeling en logistiek centrum. Producten zoals dakluiken, vloerluiken, wandluiken en plafondluiken worden in eigen fabrieken vervaardigd waarbij betrouwbaarheid, innovatie, veiligheid en kwaliteit voorop staan.

Luiken in veel uitvoeringen

Dakluiken, vloerluiken en wandluiken zijn waar gewenst leverbaar in materialen, uitvoeringen en afmetingen afgestemd op uw applicatie. Zo zijn er brandwerende stalen luiken, explosieontlastende dakluiken en gevelluiken, geluidswerende luiken, luiken met een dubbele deksel en meer. Gorter dakluiken en vloerluiken zijn in combinatie met een bijbehorende Gorter ladder, vaste trap of schaartrap leverbaar. Hiermee wordt een complete veilige en gecertificeerde toegang tot het dak of ondergrondse ruimte verkregen.

Innovatie en CE 

Gorter loopt voorop in de productontwikkeling. Zo is Gorter de eerste dakluikleverancier geweest die een volledig thermisch gescheiden dakluik heeft ontwikkeld, waarbij de isolatie-eigenschappen ook nog eens door een erkende onderzoeksinstelling volgens EN-ISO 10077-2 zijn bevestigd. Gorter heeft een unieke gepatenteerd “explosion release control” ontwikkeld voor explosie-ontlastende gevel- en dakluiken. De ontwikkeling is daarna voortgezet met de beglaasde dakluiken, nog beter isolerende dakluiken en meer oplossingen voor luik-combinaties met klimmiddelen. Daarnaast is er inmiddels voor de dakluiken, in de meest recente generatie, een European Technical Approval afgegeven waardoor Gorter de eerste dakluikleverancier is die officieel dakluiken levert met een CE keurmerk.

Veiligheid

De veiligheid staat bij alle producten centraal. Niet alleen zijn de producten ontworpen conform nationale en internationale veiligheidsregels, maar er is veel extra aandacht besteed aan maatregelen zoals bijvoorbeeld vergrendelingen, terugvalremmingen, juist gepositioneerde handgrepen en een veilige overbruggingsoplossing voor de plenum. De veiligheid van de producten is beoordeeld door Aboma volgens ARBO, EN1050, EN-ISO 14122, EN131 en NEN2484 waarbij de bijbehorende rapportage kan dienen als bewijs bij de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) van een gebouw.

Brandwerendheid en rookdichtheid

De brandwerendheid en rookdichtheid zijn KOMO® geattesteerd door de SKG volgens NEN6069, 6068 en 6075 en aangevuld met deskundigenverklaringen volgens EN1634-1, EN13501-1 en AS1530-4.

Certificering 

Gorter is EN-ISO 9001:2008 gecertificeerd. Naast het CE (ETA-15/0338) keurmerk op de dakluiken zijn de dakluiken en dakluikcombinaties TŰV NORD en BCA CodeMark gecertificeerd en hebben veel dak-, vloer-, wand, plafondluiken en klimmiddelen een Aboma- veiligheidskeur en een KOMO® Attest.  

Kwaliteit en garantie

Alle Gorter dakluiken worden – als bewijs van kwaliteit - met 10 jaar garantie geleverd. Kiest u voor kwaliteit en een gunstige prijs; dan kiest u voor Gorter.

Leveringsprogramma

Dakluiken/vluchtluiken: diverse typen standaard gemoffeld in twee kleuren, zowel in staal als in aluminium. Leverbaar in standaard- en speciale afmetingen en in vele uitvoeringen, o.a.:

 • Handmatig openen met contrabalans systeem; 
 • Elektrische aandrijving; 
 • Explosieontlastend; 
 • Brandwerend; 
 • Op specificatie van de klant. 


Vloerluiken in staal en aluminium. Leverbaar in standaard en speciale afmetingen en in vele uitvoeringen, o.a.:

 • Scharnierend, brandwerend (WAEI);
 • Scharnierend, waterafvoerend (WA); 
 • Scharnierend als opbouwluik (OP); 
 • Uitneembaar, met tranenplaat of verdiept deksel; 
 • Op specificatie van de klant; bijvoorbeeld ook t.a.v. belastbaarheid;  
 • Geurdicht, waterdicht, brandwerend enz. 

 

Wandluiken en plafondluiken in staal, aluminium en RVS. Leverbaar in standaard en speciale afmetingen en in vele uitvoeringen, o.a.:

 • Universeel 
 • Explosieontlastend 
 • Brandwerend; 
 • Op specificatie van de klant.  


Ladders en trappen: speciaal ontworpen en afgestemd op een veilig gebruik met luiken, o.a.:

 • Ladders en opsteekladders volgens NEN 2484 met TÜV NORD certicaat (EN131)
 • Kooiladders volgens EN-ISO 14122-4;
 • Schaartrappen met TÜV NORD certificaat volgens EN 14975;
 • Schaartrappen in inbouwbak met brandwerend onderdeksel EI-60  (KOMO® 0372.0503.03.NL )
   

Milieu en gezondheid

Milieu

Gorter past alleen materialen en grondstoffen toe die geschikt zijn voor hergebruik en die het milieu niet belasten. Bijna alle Gorter luiken en klimmiddelen zijn uit aluminium vervaardigd. Aluminium is een materiaal dat niet alleen zeer sterk en duurzaam is maar ook zeer goed gerecycled kan worden en keer op keer opnieuw kan worden ingezet. Hiermee sluit het materiaal goed aan bij de, inmiddels in de bouw veel toegepaste, Cradle to Cradle methodiek.

Toepassing

De producten van Gorter Luiken BV zijn in het algemeen bouwbreed toepasbaar en meer specifiek:

 • Dakluiken c.q. vluchtluiken worden al dan niet in combinatie met trappen of ladders toegepast voor daktoegang en vluchtweg. Bijzondere toepassingen o.a. brandwerend en explosieontlastend; meer op www.dakluiken.nl.
 • Vloerluiken worden gebruikt t.b.v. toegankelijkheid van ondergrondse ruimten, zoals reservoirs, putten, riool- en afvalwaterleidingen, leidingkokers en verdiepingen; meer op www.vloerluiken.nl.
 • Wandluiken en plafondluiken worden toegepast voor toegang tot leidingschachten. Zij kunnen geplaatst worden in vlakke, brandwerende of geïsoleerde wanden en plafonds, in stucwanden, als toegang tot luchtkokers; meer op meer op www.wandluiken.nl
 • Klimmateriaal: speciaal gemaakt voor toepassing met luiken, als totaaloplossing voor veilige toegang. Ook zonder luiken is een zeer uitgebreid assortiment klimmateriaal leverbaar. Vraag onze speciale documentatie of bezoek www.gorterluiken.nl.

Levering en betaling

Transport

Gorter Luiken BV vervoert haar luiken, trappen en ladders per vrachtwagen op pallets of individueel verpakt.
De producten dienen horizontaal opgeslagen te worden en te worden beschermd tegen beschadigingen.

Levertijd

Voor standaard uitvoeringen en afmetingen, mits op voorraad, bedraagt ca. 1 week; speciale uitvoeringen en afmetingen in overleg.

Voorwaarden

Metaalunievoorwaarden.

Levering

Door Gorter Luiken BV direct aan de klant en via de bouwhandel.

Leveringsgebied

Zie www.gortergroup.com

Service

Compleet advies. Speciale producten desgewenst inclusief tekeningen, berekeningen, begeleiding en keuring.

Garantie

Tot 10 jaar, verder conform garantievoorwaarden. Meer informatie over de 10 jaar garantie op de dakluiken vindt u op de dakluiken voordelen pagina. 

Referenties

Referentie adressen

U vindt een overzicht van referentieprojecten op de Gorter website. 

Contactgegevens

Bedrijfsadres

Gorter Luiken BV
Harmenkaag 1
1741 LA Schagen

Informatie- en factuuradres

Gorter Luiken BV
Postbus 265
1740 AG Schagen

Goederenadres

Gorter Luiken BV p/a Greuter Expeditie BV
Fluorietweg 17
1812 RR Alkmaar

Tel.: (0224) 21 98 60
Fax: (0224) 21 98 61

E-mail: verkoop@gorterluiken.nl
Internet: www.gortergroup.com