CARLISLE® Construction Materials B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
  • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
  • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
  • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

Carlisle Construction Materials BV is verantwoordelijk voor de verkoop van de merken HERTALAN® en  RESITRIX®, voor de Nederlandse markt. CCM NL is van ontwerp tot en met uitvoering in de markt aanwezig en adviseert opdrachtgevers, architecten en haar eigen relaties over de beste toepassing van haar producten. Daarnaast maken wij bouwfysische berekeningen en berekeningen ter bepaling van de windbelasting op daken en/of gevels. Verder verzorgen wij trainingen en lezingen voor alle marktpartijen in haar trainings- en communicatiecentrum TechnoPoint.

 

CCM BV geeft van ontwerp tot en met uitvoering begeleiding. Wij adviseren opdrachtgevers, gebouweigenaren, voorschrijvers en architecten over de beste oplossingen met duurzame EPDM dak-, gevel, en vochtkerende systemen. Daarnaast faciliteren wij het maken van bouwfysische en windbelasting berekeningen op daken en/of gevels en geven wij binnen onze Carlisle® Academy trainingen aan de verwerkers.


Carlisle Construction Materials Europe

CCM BV is onderdeel van Carlisle® Construction Materials Europe. CCM Europe heeft in Europa meerdere vestigingen: Nederland (Kampen), Duitsland (Hamburg en Waltershausen), Roemenië (Baia Mare) en Engeland [Rugby en Mansfield].
Vanuit de vestiging in Kampen (voorheen Hertalan Rubber Products) wordt al meer dan 50 jaar de productgroep HERTALAN® geproduceerd. Hiermee was CCM BV de eerste Europese EPDM producent. 


Naast de productgroep HERTALAN® produceert CCM BV in Kampen o.a. ECOLAN EPDM vijverfolie, technische rubber producten, biogas membranen en speciale compounds voor de rubber industrie.
 


Contactgegevens

CARLISLE® Construction Materials B.V.
  Industrieweg 16
  8263 AD Kampen
  Nederland
(038) 339 33 33
(038) 339 33 78

https://www.ccm-europe.com/nl/

Bedrijf

OVER CARLISLE

In maart 2012 heeft Carlisle Companies Inc. de aandelen van het zittende management van Hertalan overgenomen. Vanaf deze periode is Hertalan als productgroep geïntegreerd in een nieuw op te zetten Europese divisie: Carlisle® Construction Materials.

 
Carlisle is een mulinational, beursgenoteerd. Een wereldwijd gediversifieerd bedrijf dat een breed scala aan producten ontwerpt, produceert en verkoopt voor een veelvoud aan nichemarkten. Met bijna 12.000 werknemers wereldwijd is Carlisle gericht op het continu verbeteren van de waarde van het merk Carlisle door het ontwikkelen van de beste producten, zorgen voor de hoogste kwaliteit en het verstrekken van ongeëvenaarde klantenservice in de vele sectoren die wij bedienen.


Leveringsprogramma

PRODUCTGROEP RESITRIX®

De producten uit de productgroep RESITRIX® worden tevens toegepast in dak-, gevel- en vochtkerende constructies. Het assortiment van RESITRIX® bestaat uit de producten RESITRIX® SK Partial Bond, RESITRIX® SK W Full Bond, RESITRIX® MB, RESITRIX® SR, RESITRIX® ESK en RESITRIX® CL. Daarnaast levert CCM een hoogkwalitatieve aluminium dampremmer ALUTRIX®.

PRODUCTGROEP HERTALAN®

De producten uit de productgroep HERTALAN® worden hoofdzakelijk toegepast in dak-, gevel-  en vochtkerende constructies. Er zijn ook andere inzetgebieden zoals vijvertoepassingen, bekleding van biogasinstallaties en (blus)water bassins.  Het assortiment van HERTALAN® bestaat uit de producten hertalan easy cover, hertalan easy cover FR, hertalan easy weld, hertalan S EPDM stroken en hertaled.

HERTRALAN EPDM DAKSYSTEMEN

Hertalan staat vooral bekend om haar kwalitatieve EPDM daksystemen, producten waarmee u elk dak van de beste bedekking voorziet. hertalan easy cover is hierbij ons membraan daksysteem en hertalan easy weld is een unieke dakbedekking speciaal ontwikkeld voor de verwerker die zijn voorkeur geeft aan het werken vanuit de dakbaan. Tijdens de verlegging worden deze dakbanen met hete lucht aan elkaar verbonden.

HERTALAN VOCHTKERENDE SYSTEMEN

Hertalan heeft met de hertalan S EPDM stroken en hertaled loodvervanger een vochtkerend systeem waarmee u ieder bouwwerk water- en winddicht maakt. hertalan S is een EPDM stroken systeem voor afdichtingtoepassingen. Met dit systeem beschermt u dakgoten, spouwmuurconstructies, doorvoeren en kozijnen snel en efficiënt tegen lekkage en vochtindringing. hertaled is dé ecologische vervanging van lood, met alle voordelen van onze EPDM kwaliteit.

ADVIES

Carlisle® Construction Materials adviseert architecten en opdrachtgever over de beste toepassing van haar producten. Wij assisteren met bouwfysische berekeningen en berekeningen ter bepaling van de windbelasting op daken en/of gevels. Verder verzorgt Carlisle® Construction Materials trainingen en lezingen voor alle marktpartijen in haar trainings- en communicatiecentrum TechnoPoint.


Milieu en gezondheid

DUBOkeur voor Hertalan

DUURZAAMHEID

De EPDM systemen van HERTALAN® en RESITRIX® zijn zeer duurzaam, hebben een gebruiksduur van 50 jaar en zijn een ecologisch verantwoorde keuze. Het is een duurzame investering in de toekomst gebaseerd op bewezen kwaliteit.


Levering en betaling

Carlisle® Construction Materials NL
Industrieweg 16
8263 AD Kampen

 
Tel.: (038) 339 33 77
Fax: (038) 339 33 78

 
E-mail: info.nl@ccm-europe.com 
Internet: www.hertalan.nl, www.hertalanbestekservice.nl en www.resitrix.nl


Contactgegevens

Carlisle® Construction Materials NL
Industrieweg 16
8263 AD Kampen

 
Tel.: (038) 339 33 77
Fax: (038) 339 33 78

 
E-mail: info.nl@ccm-europe.com 
Internet: www.ccm-europe.comwww.hertalan.nl, www.hertalanbestekservice.nl en www.resitrix.nl


Hertalan dss lijmsysteem

HERTALAN lijmsystemen

De verschillende onderdelen van de Hertalan EPDM systemen, daksystemen en groendaken zijn volledig op elkaar afgestemd en vormen één geheel.
Toepassing HERTALAN EPDM STRIPS

HERTALAN EPDM Strips

HERTALAN® EPDM STRIPS is een vochtkerend systeem waarmee u ieder bouwwerk water- en winddicht maakt.
hertaled loodvervanger

HERTALED loodvervanger

Hertaled is dé ecologische vervanging van lood, met alle voordelen van onze EPDM kwaliteit.
hertalan easy weld EPDM dakbaan

HERTALAN easy weld EPDM dakbaan, ook voor groendaken

HERTALAN easy weld is een dakbaansysteem voor mechanische bevestigde dakbedekkingsystemen, waarbij een bevestiging in een speciaal daarvoor gemaakte overlap wordt aangebracht.
HERTALAN easy cover EPDM dakmembraan

HERTALAN easy cover EPDM dakmembraan

HERTALAN easy cover EPDM daksysteem is een EPDM membraansysteem.
HERTALAN® EASY STICK GS is een gewapende EPDM-strook, voorzien van een glasvezel wapening en een extreem afdichtende, zelfklevende butyl-onderlaag

Glasvezelversterkte, zelfklevende EPDM strook

HERTALAN® EASY STICK GS is een gewapende EPDM-strook, voorzien van een glasvezel wapening en een extreem afdichtende, zelfklevende butyl-onderlaag.
Circulaire EPDM dakbedekking van HERTALAN

Circulaire EPDM dakbedekking

Het HERTALAN® RhinoBond® EPDM dakbedekkingsysteem is een  EPDM dakbedekking, die na demontage als volwaardige grondstof in het productieproces kan worden ingezet.
HERTALAN prefab EPDM raammanchet

Prefab EPDM raammanchetten

Om de verbindingen rondom kozijnen eenvoudig, snel en luchtdicht af te sluiten, heeft CARLISLE® Construction Materials B.
HARDCAST FSR 40 brandvertragende butyltape

Brandvertragende butyltape

Om brandverspreiding als gevolg van branddoorslag vanuit de gevel zoveel mogelijk te verhinderen, zijn brandveilige naadafdichtingen een doorslaggevende factor.
RESITRIX SKW full bond - wortelwerende EPDM dakbedekking

RESITRIX SKW full bond - wortelwerende EPDM dakbedekking

RESITRIX® SKW Full Bond is een thermisch lasbare wortelwerende EPDM dakbedekking (synthetisch rubber) voorzien van een ingevulkaniseerde glasdraadwapening.
RESITRIX SK partial bond - thermisch lasbare EPDM dakbedekking

RESITRIX SK partial bond - thermisch lasbare EPDM dakbedekking

RESITRIX® SK Partial Bond is een thermisch lasbare EPDM dakbedekking (synthetisch rubber) voorzien van een ingevulkaniseerde glasdraadwapening.
RESITRIX MB - EPDM dakbedekking voor mechanische bevestiging

RESITRIX MB - EPDM dakbedekking voor mechanische bevestiging

RESITRIX® MB is een thermisch lasbare EPDM (synthetisch rubber) dakbedekking voorzien van een ingevulkaniseerde glasdraadwapening, speciaal voor mechanische bevestiging.
ALUTRIX zelfklevende aluminium dampremmer

ALUTRIX zelfklevende aluminium dampremmer

ALUTRIX® is een effectieve dampremmende baan – zelfs voor bouwfysisch extreem belaste dakconstructies.
NBD-online | Baanvormige dakbedekkingen

Baanvormige dakbedekkingen

NBD-online | Kunststoffolies gewapend

Kunststoffolies gewapend

NBD-online | Profielen

Profielen

NBD-online | Gevelbekleding

GevelbekledingRESISTIT® ESK zelfklevende EPDM voor een betrouwbare gootafdichting

RESISTIT® ESK is een flexibel dichtingsproduct voor het waterdicht inwerken van bak- en kilgoten (nieuwbouw en renovatie), met een EPDM toplaag en een hoogpolymeer SBS zelfklevende onderlaag. Waar hoge eisen gelden voor waterdichtheid en een lange levensduur gewenst is, is de RESISTIT® ESK de favoriet onder dakdekkers en installateurs.


HERTALAN® renovatie-oplossing spaart oude dakconstructies

Het oude PVC dak met minerale wol isolatie van een industriehal van Zuidberg in Ens was nodig aan vervanging toe. Verzakkingen door loopverkeer voor onderhoud en aangebrachte PV-panelen hadden lekkages veroorzaakt. Een schoolvoorbeeld van een veel voorkomend probleem op industriële daken in Nederland. In afgelopen decennia is juist dit soort daken vaak voor een goedkopere oplossing gekozen. Daken moesten dicht en geïsoleerd zijn, over multifunctionele toepassingen werd toen nog niet nagedacht.


HERTALAN® EPDM is Cradle-to-Cradle® certified

De bouwsector wordt overspoeld met claims van producenten dat hun producten milieuvriendelijk of circulair zijn. Maar wat is nu de definitie van het begrip circulair? Wanneer blijf je binnen de huidige kringloop van je product, om een lineaire aanpak te voorkomen? Om de circulaire intenties nog meer kracht bij te zetten heeft Carlisle Construction Materials BV (CCM) onlangs het Cradle-to-Cradle® certificaat voor haar HERTALAN® EPDM ontvangen. Dankzij onder meer een ingenieus mechanisch bevestigingssysteem en het feit dat EPDM goed te recyclen is, kan CCM garanderen dat de dakbedekking na een lange technische levensduur als nieuwe grondstof weer in toekomstige HERTALAN® EPDM dakbedekking terechtkomt.


Duurzaamheid HERTALAN® EPDM dakbedekking beloond met Cradle-to-Cradle™ certificaat

Het is een mooie periode voor de duurzame EPDM-dakbedekkingen van Carlisle Construction Materials. Recentelijk kreeg de onderneming de Rethink Award 2023 voor het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. En nu kan CCM officieel bekend maken dat het is beloond met het Cradle-to-Cradle™ Certificaat Bronze voor haar HERTALAN® EPDM.


CARLISLE® BV ontvangt prestigieuze Rethink Award 2023

Carlisle Construction Materials BV heeft de Rethink 2023 Award gewonnen voor de inzet van Hernieuwde Grondstoffen in haar HERTALAN® EASY COVER (FR) circulair inductiesysteem. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt ter ere van de duurzaamheidsprestaties van de industrie dat openstaat voor leden van de Nederlandse Federatie van de Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en Plastics Europe. 


Als vastgoed duurzaam beschermd moet worden

Industriële daken vermengen complexiteit en eenvoud met elkaar. In de regel moet het dak lichtgewicht zijn en er zijn grote oppervlakken die overspannen worden. Maar tegelijkertijd wordt verwacht dat het tegenwoordig multifunctioneel wordt ingezet, met name de toepassing van energiedaken worden gemeengoed of in specifieke gevallen zelfs een extensief groendak. Verder spelen de kosten van het dak in verhouding tot de prestaties en de gewenste levensduur ervan een grote rol. De Total Cost of Ownership moet hierbij laag zijn.


Circulaire dakbedekking voor platte daken

Het circulair inzetten van dakbedekking is een nieuwe fase ingegaan. Bij traditionele dakbedekkingen is demontage niet eenvoudig en het scheiden van de materialen is tijdrovend en kostbaar. Hoogwaardig hergebruik is daarom vaak lastig. Bij EPDM dakbedekking ligt dit beduidend anders. EPDM dakbedekking staat al bekend om zijn duurzame karakter en ook op het gebied van hergebruik en circulaire inzetbaarheid biedt het nu een onderscheidend voordeel.


Gegarandeerde luchtdichting bij prefab gevels

Hierdoor worden lucht- en waterdichte detailleringen in de gevel steeds belangrijker en complexer.

Brandveilige kierafdichting klasse B met HARDCAST® FSR 40

De eisen met betrekking tot brandveiligheid spelen bij zowel nieuwbouw als renovatiewerkzaamheden een steeds grotere rol.

Luchtdichte kozijnaansluitingen met prefab EPDM raammanchetten

Om te kunnen voldoen aan alle eisen aangaande BENG moeten we terug naar de basis.

Duurzame en circulaire dakbedekking: HERTALAN® EPDM Inductiesysteem

Het circulair inzetten van dakbedekking is een nieuwe fase ingegaan.

Duurzame en circulaire dakbedekking: HERTALAN® EPDM Inductiesysteem

Het circulair inzetten van dakbedekking is een nieuwe fase ingegaan.

Project Depot Boijmans: De onzichtbare zekerheid

Het nieuwe Collectiegebouw van museum Boijmans van Beuningen, ook bekend als Depot Boijmans, is een zeer markant bouwwerk.

Fiscaal voordeel met HERTALAN® RhinoBond® op het dak

Sinds 2019 is het mogelijk om met de toepassing van EPDM dakbedekking een aanzienlijk fiscaal voordeel te halen.

Brandveilige kierafdichtingen met HARDCAST FSR 40

Bepalend bij de brandontwikkeling is hierbij de mate waarin vuur en rook zich ontwikkelen en de mate van branddoorslag vanuit bijvoorbeeld de gevel naar binnen toe.

Luchtdichte zekerheden dankzij prefab EPDM raammanchetten

Om aan de eisen van Luchtdicht Bouwen te voldoen is een goede bouwkundige aansluiting bij kozijnen van groot belang.

Hoe duurzaam is EPDM dakbedekking?

De toenemende belangstelling voor duurzaamheid heeft er toe geleid dat het begrip "duurzaamheid" is gedevalueerd.

Luchtdichte oplossingen in een handomdraai

Energiezuinige en energie neutrale gebouwen hebben de toekomst.

Participatie Grondstoffenakkoord Carlisle Construction Materials BV

Het startpunt om samen met bedrijven, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties aan de slag te gaan is centraal opgenomen in het “Grondstoffenakkoord”.

Introductie EPDM dakboek tijdens 20-jarig bestaan VESP

VESP is de organisatie die zich al meer dan 20 jaar bezighoudt met de promotie van EPDM-dakbedekkingssystemen in de breedste zin van het woord.

Economisch de meest duurzame oplossing voor het platte dak

Deze exponentiële groei is te verklaren doordat de unieke producteigenschappen van EPDM bij een steeds groter publiek bekend worden.

'Het EPDM marktaandeel blijft onvermoeid doorgroeien'

Dakbedekkingen zijn zo oud als de weg naar Rome en zijn er in allerlei soorten en maten.

Prefab EPDM-detailoplossingen bij Pontsteiger

Om een gegarandeerde water- en luchtdichte schil te krijgen, zijn geprefabriceerde EPDM manchetten en membranen toegepast bij de gevelelementen en inpandige balkons.

Geperfectioneerd en sterker dan ooit: HERTALAN® EASY WELD GS

Zo was Carlisle 50 jaar geleden Europa`s eerste EPDM producent en nog steeds loopt de organisatie voorop met innovaties en productverbeteringen.

Dakbaan HERTALAN® EASY WELD GS geschikt voor mechanische bevestiging

HERTALAN® staat al jaren in de markt bekend als een voorloper op het gebied van duurzame EPDM daksystemen.

Innovatie op het dak: Mechanische bevestiging zonder perforatie

HERTALAN® introduceert met het RhinoBond® systeem een innovatief systeem voor de mechanische bevestiging van EPDM dakbedekking, zonder te perforeren.

Luchtdicht bouwen met prefab EPDM raammanchetten

Voor het luchtdicht inwerken van stelkozijnen biedt HERTALAN® u een oplossing op maat.

Environmental Product Declarations uitgereikt aan Carlisle Construction Materials BV

Het werd tijd om op dat vlak onderbouwde keuzes te gaan maken.

Groener kunnen we het dak niet maken…

EPDM-dakbedekkingssystemen bestaan 50 jaar. De merken HERTALAN® en RESITRIX® hebben onafhankelijk van elkaar deze EPDM systemen groot gemaakt en doorontwikkeld.

‘Economisch de meest duurzame oplossing voor elk dak’

Op zoek naar een dakbedekkingssysteem dat voldoet aan het predicaat ‘duurzaam’, maar dan in de breedste zin van het woord? Europees marktleider Carlisle® CM Europe biedt u het antwoord: RESITRIX® en HERTALAN®.

HERTALAN EPDM toepassingen in de woningbouw

 Energiezuinig bouwen, iedereen doet er aan mee. Waar biedt HERTALAN met haar EPDM systemen in dit kader de oplossing? Terug naar de basis Het Bouwbesluit stelt eisen aan de maximale luchtdoorlatendheid van een woning en aan het totale energieverbruik.

Hertalan en PDT inmiddels geïntegreerd in de Carlisle organisatie

Dit was de tweede acquisitie van Carlisle in een relatief korte tijd.

DUBOkeur certificeert Hertalan daksystemen

Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) beoordeelt als onafhankelijk kennisinstituut de milieu-impact van een bouwproduct over zijn gehele levenscyclus op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of Alleen de bouwproducten die milieutechnisch het best scoren, komen in aanmerking voor het DUBOkeur.

Het belang van een ervaren partner in de bouwkolom

Als eerste Europese producent van EPDM-folies ooit, biedt Hertalan bijna 50 jaar toonaangevende kwaliteit in duurzame dak- en gevelsystemen.

Het belang van een ervaren partner in de bouwkolom

Als eerste Europese producent van EPDM-folies ooit, biedt Hertalan bijna 50 jaar toonaangevende kwaliteit in duurzame dak- en gevelsystemen.

Hertalan lanceert nieuwe bestekservice

Als eerste Europese en in de Benelux enige producent van EPDM folies biedt Hertalan al ruim 40 jaar topkwaliteit.

Hertalan EPDM vuurvrij aanbrengen

Als eerste Europese producent van EPDM-folies ooit, biedt Hertalan al ruim vier decennia toonaangevende kwaliteit in duurzame dak- en gevelsystemen.

EPDM daksysteem voor elke ondergrond

De ontwikkeling van het nieuwe EPDM daksysteem Hertalan easy cover Renovation System (RS) is ingegeven door een toenemende vraag naar de verlegging van EPDM daksystemen op daarvoor niet geschikte ondergronden.

Vliegvuurbestendige EPDM dakbedekking

De laatste jaren is er steeds meer oog voor de risico’s van het werken met open vuur op het vlakke dak.

Vliegvuurbestendig dak

Om te voldoen aan de nieuwe eisen voor vliegvuurbestendigheid heeft Hertalan zijn assortiment EPDM-dakbedekking doorontwikkeld.