Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

IsoBouw Systems bv te Someren is producent van isolerende bouwproducten op basis van EPS (geëxpandeerd polystyreen) en EPSHR (met verhoogd warmte-isolerend rendement). Een energiebesparend en duurzaam materiaal, dat door zijn hoge isolatiewaarde, veilige en gemakkelijke verwerking, een zeer breed toepassingsgebied heeft.

IsoBouw staat voor Innovatie in isolatie. Bij de ontwikkeling van haar producten staat één aspect centraal: een verhoogde toegevoegde waarde voor u! Niet het product, maar uw behoefte, wensen en problemen dienen als uitgangspunt. Daarom kiest u met IsoBouw niet alleen voor uitstekend isolerende producten, maar bovenal voor een probleemoplossend vermogen en daarmee toepassingsgemak.

Contactgegevens

IsoBouw Systems B.V.
Kanaalstraat 107
5711 EG Someren
Nederland

Bedrijf

IsoBouw Systems bv maakt deel uit van de Synbra Holding, één van de toonaangevende Europeese productiebedrijven in EPS (geëxpandeerd polystyreen), EPP, BioFoam® en andere kunststoffen. De organisatie is actief in de bouwsector en de verpakkingindustrie voor levensmiddelen en industriële producten.

Met EPS (geëxpandeerd polystyreen) als basismateriaal wordt al jaren de trend gezet in efficiënt en duurzaam bouwen. Met name het gebruiksgemak en de eenvoudige toepassing van de producten staan hierbij voorop.

Door de complete beheersing van het productieproces bent u verzekerd van deskundige adviezen, continue aandacht voor nieuwe en doorontwikkelde isolatiesystemen en een vlotte projectgerichte aanpak. Met een eigen testlaboratorium, gespecialiseerde engineering en een perfecte logistieke afhandeling staat IsoBouw garant voor topkwaliteit van ontwerp tot aflevering.

IsoBouw en haar productiebedrijven zijn gecertificeerd volgens EN-ISO 9001.

Leveringsprogramma

BioFoam®
Nieuw is BioFoam®: een biologische schuimisolatie, dat als eerste schuimisolatie wereldwijd het Cradle-to-CradleCM certificaat heeft verkregen. BioFoam® is een nieuw gepatenteerd isolatiemateriaal dat vergelijkbaar is met EPS. De grondstof voor BioFoam® bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van plantaardige grondstoffen (oneindig materiaal). BioFoam® is hiermee de eerste schuimisolatie dat gemaakt wordt van een biologisch basismateriaal.

Begin 2011 heeft IsoBouw samen met Synbra Technology de Nederlandse Bouwprijs in ontvangst mogen nemen voor het product BioFoam® in de categorie bouwmaterialen en –systemen.

Het complete productoverzicht van IsoBouw vindt u op hun website.

Milieu en gezondheid

Milieu
 • Productie:
  De productie van EPS gebeurt uiterst efficiënt en met minimale inzet van grondstoffen. EPS-producten bestaan voor 98 % uit lucht en voor 2% uit polystyreen. Polystyreen is gemaakt van monostyreen, hetgeen van aardolie afkomstig is. Het aandeel van EPS in de totale aardolieconsumptie is nog geen 0,0007%. Bij de toepassing van EPS is de besparing aan brandstof vele malen hoger dan de input. EPS is biologisch neutraal en heeft geen negatieve werking op levende organismen. EPS bestaat enkel en alleen uit zeer milieuverantwoorde componenten.
 • Duurzaam bouwen:
  Voor het bepalen en vergelijken van de milieu-effecten van producten op een objectieve en controleerbare wijze,is in opdracht van het ministerie van VROM de levenscyclusanalyse-methode (LCA) ontwikkeld. Conclusie van het onderzoek is dat EPS op de meeste, en qua omvang belangrijkste milieu-effecten het gunstigst beoordeeld wordt. Aan het einde van de levensduur wordt EPS in zijn geheel hergebruikt. Hetzij als gerecycled materiaal in nieuwe producten of als thermische recycling in afvalverbrandingsinstallaties. Stort van EPS vindt zelden plaats. Mocht dit toch gebeuren dan nog is EPS niet belastend voor het milieu. Het is biologisch neutraal, niet toxisch en laat geen schadelijke stoffen na. Aan het storten van EPS zijn geen extra kosten verbonden.
 • Recycling:
  Zowel productieresten alsook EPS in bouw- en sloopafval worden door IsoBouw hergebruikt. Dit betekent een verdere milieuontlasting door besparing van grondstoffen en voorkoming van afval.
Gezondheid

De zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu is een onderdeel van het bouwproces. Deze zorg is gericht op het bereiken van een hoog veiligheidsniveau, de bescherming van de gezondheid, het bevorderen van het welzijn van de medewerkers en het voorkomen van schade aan het milieu. Ook bij het produceren, verwerken en voorschrijven van isolatieproducten verdient de zorg voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn de nodige aandacht.

 
EPS is niet schadelijk voor de gezondheid. Er komen geen vezels vrij en het heeft bij de verwerking geen irriterende werking op de huid of ogen. Ook in de toepassing zijn er geen gezondheidsschadelijke gevolgen. Geen uittredende gassen en geen negatieve invloed op de kwaliteit van het binnenklimaat.  

Toepassing

Toepassingsgebied

Isolerende producten voor thermische isolatie van daken, gevels, vloeren, funderingen en plafonds in woning- en utiliteitsgebouwen, zowel nieuwbouw als renovatie.

Levering en betaling

Logistiek

Het overgrote deel van de IsoBouw-producten wordt geleverd via een aantal gespecialiseerde dealers en de erkende hout- en bouwmaterialenhandel. Productgroepen, zoals prefab daksegmenten voor de seriematige woningbouw worden rechtstreeks geleverd.
Wilt u weten welke dealers er in uw omgeving zijn bel dan naar de afdeling verkoop binnendienst.

Leveringsvoorwaarden

Voor alle transacties, werkzaamheden, adviezen, ontwerpen e.d., gelden onze bij de Arrondissementsrechtbank te Breda op 12 december 2011 onder nummer 38/2011 gedeponeerde Algemene Verkoopvoorwaarden.

Levering

Door IsoBouw Systems bv of erkende handelaren.

Leveringsgebied

Benelux.

Technische service

Garantie

Volgens opgave IsoBouw Systems bv.

Referenties

Referentie adressen

Volgens opgave IsoBouw Systems bv.

Contactgegevens

IsoBouw Systems bv
Kanaalstraat 107
5711 EG Someren
Postbus 1
5710 AA Someren

Tel.: (0493) 49 81 11
Fax: (0493) 49 59 71

E-mail: info@isobouw.nl
Internet: www.isobouw.nl