IsoBouw Systems B.V.

Meer weten over deze leverancier?

Stel een vraag of vraag documentatie aan:
 • CAD-bestanden, BIM-objecten en bestekteksten
 • Brochures en uitvoeringsvoorschriften
 • Projectondersteuning waar nodig

Omschrijving

IsoBouw Systems bv te Someren is producent van isolerende bouwproducten op basis van EPS (geëxpandeerd polystyreen) en EPSHR (met verhoogd warmte-isolerend rendement). Een energiebesparend en duurzaam materiaal, dat door zijn hoge isolatiewaarde, veilige en gemakkelijke verwerking, een zeer breed toepassingsgebied heeft.

IsoBouw staat voor Innovatie in isolatie. Bij de ontwikkeling van haar producten staat één aspect centraal: een verhoogde toegevoegde waarde voor u! Niet het product, maar uw behoefte, wensen en problemen dienen als uitgangspunt. Daarom kiest u met IsoBouw niet alleen voor uitstekend isolerende producten, maar bovenal voor een probleemoplossend vermogen en daarmee toepassingsgemak.


Contactgegevens

IsoBouw Systems B.V.
  Kanaalstraat 107
  5711 EG Someren
  Nederland
(0493) 49 81 11
(0493) 49 59 71

https://www.isobouw.nl/nl/

Bedrijf

IsoBouw Systems bv maakt deel uit van de Synbra Holding, één van de toonaangevende Europeese productiebedrijven in EPS (geëxpandeerd polystyreen), EPP, BioFoam® en andere kunststoffen. De organisatie is actief in de bouwsector en de verpakkingindustrie voor levensmiddelen en industriële producten.

Met EPS (geëxpandeerd polystyreen) als basismateriaal wordt al jaren de trend gezet in efficiënt en duurzaam bouwen. Met name het gebruiksgemak en de eenvoudige toepassing van de producten staan hierbij voorop.

Door de complete beheersing van het productieproces bent u verzekerd van deskundige adviezen, continue aandacht voor nieuwe en doorontwikkelde isolatiesystemen en een vlotte projectgerichte aanpak. Met een eigen testlaboratorium, gespecialiseerde engineering en een perfecte logistieke afhandeling staat IsoBouw garant voor topkwaliteit van ontwerp tot aflevering.

IsoBouw en haar productiebedrijven zijn gecertificeerd volgens EN-ISO 9001.


Leveringsprogramma

BioFoam®
Nieuw is BioFoam®: een biologische schuimisolatie, dat als eerste schuimisolatie wereldwijd het Cradle-to-CradleCM certificaat heeft verkregen. BioFoam® is een nieuw gepatenteerd isolatiemateriaal dat vergelijkbaar is met EPS. De grondstof voor BioFoam® bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van plantaardige grondstoffen (oneindig materiaal). BioFoam® is hiermee de eerste schuimisolatie dat gemaakt wordt van een biologisch basismateriaal.

Begin 2011 heeft IsoBouw samen met Synbra Technology de Nederlandse Bouwprijs in ontvangst mogen nemen voor het product BioFoam® in de categorie bouwmaterialen en –systemen.

Het complete productoverzicht van IsoBouw vindt u op hun website.


Milieu en gezondheid

Milieu
 • Productie:
  De productie van EPS gebeurt uiterst efficiënt en met minimale inzet van grondstoffen. EPS-producten bestaan voor 98 % uit lucht en voor 2% uit polystyreen. Polystyreen is gemaakt van monostyreen, hetgeen van aardolie afkomstig is. Het aandeel van EPS in de totale aardolieconsumptie is nog geen 0,0007%. Bij de toepassing van EPS is de besparing aan brandstof vele malen hoger dan de input. EPS is biologisch neutraal en heeft geen negatieve werking op levende organismen. EPS bestaat enkel en alleen uit zeer milieuverantwoorde componenten.
 • Duurzaam bouwen:
  Voor het bepalen en vergelijken van de milieu-effecten van producten op een objectieve en controleerbare wijze,is in opdracht van het ministerie van VROM de levenscyclusanalyse-methode (LCA) ontwikkeld. Conclusie van het onderzoek is dat EPS op de meeste, en qua omvang belangrijkste milieu-effecten het gunstigst beoordeeld wordt. Aan het einde van de levensduur wordt EPS in zijn geheel hergebruikt. Hetzij als gerecycled materiaal in nieuwe producten of als thermische recycling in afvalverbrandingsinstallaties. Stort van EPS vindt zelden plaats. Mocht dit toch gebeuren dan nog is EPS niet belastend voor het milieu. Het is biologisch neutraal, niet toxisch en laat geen schadelijke stoffen na. Aan het storten van EPS zijn geen extra kosten verbonden.
 • Recycling:
  Zowel productieresten alsook EPS in bouw- en sloopafval worden door IsoBouw hergebruikt. Dit betekent een verdere milieuontlasting door besparing van grondstoffen en voorkoming van afval.
Gezondheid

De zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu is een onderdeel van het bouwproces. Deze zorg is gericht op het bereiken van een hoog veiligheidsniveau, de bescherming van de gezondheid, het bevorderen van het welzijn van de medewerkers en het voorkomen van schade aan het milieu. Ook bij het produceren, verwerken en voorschrijven van isolatieproducten verdient de zorg voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn de nodige aandacht.

 
EPS is niet schadelijk voor de gezondheid. Er komen geen vezels vrij en het heeft bij de verwerking geen irriterende werking op de huid of ogen. Ook in de toepassing zijn er geen gezondheidsschadelijke gevolgen. Geen uittredende gassen en geen negatieve invloed op de kwaliteit van het binnenklimaat.  


Toepassing

Toepassingsgebied

Isolerende producten voor thermische isolatie van daken, gevels, vloeren, funderingen en plafonds in woning- en utiliteitsgebouwen, zowel nieuwbouw als renovatie.


Levering en betaling

Logistiek

Het overgrote deel van de IsoBouw-producten wordt geleverd via een aantal gespecialiseerde dealers en de erkende hout- en bouwmaterialenhandel. Productgroepen, zoals prefab daksegmenten voor de seriematige woningbouw worden rechtstreeks geleverd.
Wilt u weten welke dealers er in uw omgeving zijn bel dan naar de afdeling verkoop binnendienst.

Leveringsvoorwaarden

Voor alle transacties, werkzaamheden, adviezen, ontwerpen e.d., gelden onze bij de Arrondissementsrechtbank te Breda op 12 december 2011 onder nummer 38/2011 gedeponeerde Algemene Verkoopvoorwaarden.

Levering

Door IsoBouw Systems bv of erkende handelaren.

Leveringsgebied

Benelux.

Technische service

Garantie

Volgens opgave IsoBouw Systems bv.


Referenties

Referentie adressen

Volgens opgave IsoBouw Systems bv.


Contactgegevens

IsoBouw Systems bv
Kanaalstraat 107
5711 EG Someren
Postbus 1
5710 AA Someren

Tel.: (0493) 49 81 11
Fax: (0493) 49 59 71

E-mail: info@isobouw.nl
Internet: www.isobouw.nl

 


SlimFix (XT) Solar, dakelementen voor zonnepanelen

IsoBouw SlimFix (XT) Solar, dakelementen voor zonnepanelen

SlimFix Solar is een waterkerend “zonnepaneel-platform” waarop direct alle gangbare zonnepanelen en montagesystemen kunnen worden bevestigd.
Isobouw PowerKist EPS-funderingsbekisting voor paalfunderingen

IsoBouw PowerKist, airpop funderingsbekisting voor paalfunderingen

IsoBouw PowerKist is een airpop® funderingsbekistingssysteem met losse bodemplaten en zijwanden en onderscheidt zich positief ten opzichte van traditionele of U-vormige EPS-systemen door de beduidend eenvoudigere en snellere verwerking.
Nieuwe cachering met anti-slip noppen op RenoTwin en Reno+ voorkomt uitglijden en verblinding

IsoBouw SlimFix RenoTwin, na-isolatie t/m Rc = 11,0

Met SlimFix® RenoTwin biedt IsoBouw een snelle en constructief sterke oplossing voor het na-isoleren van bestaande dakelementen en/of doorgezakte gordingdaken met dragend dakbeschot.
SlimFort, duurzame gevelisolatie voor droge gevelbekleding

IsoBouw SlimFort, duurzame gevelisolatie voor droge gevelbekleding

SlimFort® is een uniek en gepatenteerd isolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt.
Nieuwe cachering met anti-slip noppen op RenoTwin en Reno+ voorkomt uitglijden en verblinding

IsoBouw SlimFix Reno+, renovatieplaten voor op dragend dakbeschot

De SlimFix® Reno+ renovatieplaten zijn specifiek ontworpen om een hellend dak met een dragend dakbeschot van een isolatielaag te voorzien.
IsoBouw Klik-vloerplaat, naadloze EPS vloerisolatie met 'klik-verbinding'

IsoBouw Klik-vloerplaat, naadloze airpop vloerisolatie

Een naadloze vloerisolatie met ‘klik-verbinding' van EPS-SE voor een betere kwaliteit van de vloer en besparing van kosten.
IsoBouw SlimFix Riet+, schroefdakelementen voor rietbedekking

IsoBouw SlimFix Riet+, schroefdakelementen voor rietbedekking

IsoBouw sandwich dakelementen voor toepassing bij hellende daken met rietbedekking volgens de zogenaamde schroefmethode voor zowel nieuwbouw als renovatie t/m klimaatklasse 2, met een hoog isolerend vermogen, licht van gewicht en met brandvertragend gemodificeerd EPSHR-SE.
Isobouw SlimFix Spoor, elementen voor sporenkappen

IsoBouw SlimFix Spoor, dakelementen voor sporenkappen

Isolerende, zelfdragende en waterkerende sandwich dakelementen voor hellende daken met sporenkapconstructies t/m klimaatklasse 2, bedekt met pannen, met een hoog isolerend vermogen, licht van gewicht en met brandvertragend gemodificeerd EPSHR-SE.
IsoBouw BioFoam, de eerste cradle to cradle schuimisolatie, plaat

IsoBouw BioFoam, de eerste cradle to cradle schuimisolatie

BioFoam® is een nieuw gepatenteerd isolatiemateriaal dat vergelijkbaar is met EPS (geëxpandeerd polystyreen).
SlimFix-XT Passief, dakpanelen t.b.v. energieneutraal bouwen (nieuwbouw)

IsoBouw SlimFix XT Passief, dakpanelen voor energieneutraal bouwen

Met SlimFixXT® Passief dakelementen kunt u nu al op zeer eenvoudige wijze de Rc-waarden bereiken die nodig zijn voor energieneutraal bouwen of passiefhuis.
IsoBouw SuperTop Flex Isolatieplaten, voor een supergoed presterend plat dak

IsoBouw SuperTop, extra drukvaste dakisolatieplaten

Zoals de naam al impliceert is SuperTop de isolatieplaat met, algemeen gezien, de beste prestaties.
SlimFix RenoGoot, aluminium renovatiegoten voor opgehoogde daken (renovatie)

IsoBouw SlimFix RenoGoot, aluminium renovatiegoten voor opgehoogde daken

De SlimFix RenoGoot is ontwikkeld voor het oplossen van deze knelpunten.
SlimFix Deco, snel verwerkbare en luchtdichte zolderisolatie

IsoBouw SlimFix Deco, zolderisolatie

Al enkele jaren levert IsoBouw voor het na-isoleren van zolders het zeer succesvolle product SlimFix Deco.
SlimFix XT SlimFix-XT, zelfdragende dakelementen voor gordingdaken (nieuwbouw)

IsoBouw SlimFix XT, zelfdragende dakelementen voor gordingdaken

Bij nieuwbouw worden speciale eisen gesteld aan de kwaliteit van dakelementen.
PolyTop 1000, platdakisolatie

IsoBouw PolyTop, drukvaste plat dak isolatie

Voor een normaal toegankelijk plat dak dat geschikt is voor onderhoud aan het gebouw, installaties en eventueel zwaardere gebruiksfuncties in de toekomst, is PolyTop uw meest betrouwbare isolatie.
RenoTop-HR, renovatie-afschotplaten voor het platte dak

IsoBouw RenoTop HR, renovatie-afschotplaten voor het platte dak

Bij renovatie van het platte dak zijn de bestaande dakranden vaak een belemmering om het dak met isolatiewaarde van Rc 3,5 of hoger na te isoleren.
LiteTop HR, voordelige en dunne platdakisolatie

IsoBouw LiteTop HR, voordelige en dunne platdakisolatie

Het meest kenmerkende aan de LiteTopHR  platdakisolatie is het extreem hoge isolerende vermogen van het Airpop®isolatiemateriaal in het type EPSHR.
LiteTop, extra voordelige dakisolatie plat dak

IsoBouw LiteTop, extra voordelige dakisolatie plat dak

LiteTop isolatieplaten voor platte daken hebben een lagere druksterkte waardoor deze minder goed beloopbaar is dan PolyTop.
PolyTop-HR-Bio, dunne platdakisolatie met C-2-C BioFoam

IsoBouw PolyTop HR-Bio, dunne platdakisolatie met C-2-C BioFoam

PolyTopHR-Bio is een nieuwe isolatie voor het platte dak met oog voor het milieu.
PolyTop-HR, drukvaste, extra dunne dakisolatie plat dak

IsoBouw PolyTop HR, drukvaste, extra dunne dakisolatie plat dak

PolyTopHR is een nieuwe dakisolatie voor een normaal toegankelijk dak dat geschikt is voor onderhoud aan het gebouw, installaties en eventueel niet geplande gebruiksfuncties in de toekomst.
Isobouw Polyfort Pro, extreem dunne spouwisolatie

IsoBouw PolyFort Pro, extra dunne spouwisolatie met hoge isolatiewaarden

De PolyFortPro spouwisolatie bestaat uit het door IsoBouw ontwikkelde EPSHR (met een verhoogd isolerend vermogen) gecombineerd met een thermisch reflecterende alufolie.
Isobouw IsoFort, extreem voordelige spouwisolatie met dubbele milieuwinst

IsoBouw IsoFort, voordelige spouwmuurisolatie met dubbele milieuwinst

IsoFort® spouwisolatie bestaat voor een groot gedeelte uit gerecyclede EPS en past hiermee uitstekend in het Cradle-to-Cradle principe.
IsoBouw SlimFix XT Riet+, schroefdakelementen voor rietbedekking (nieuwbouw)

IsoBouw SlimFix XT Riet+, schroefdakelementen voor rietbedekking

Geïntegreerd in het SlimFixXT® Riet+ dakelement zit een dampremmende folie.
IsoBouw SlimFix XT Prefab, dubbelschalige daksegmenten

IsoBouw SlimFix XT Prefab, dubbelschalige daksegmenten

SlimFixXT Prefab daksegmenten zijn ontwikkeld voor met dakpannen of andere schubvormige dakbedekking afgewerkte hellende daken van woningen en utiliteitsgebouwen.
IsoBouw SlimFix Flex, maatwerk met SlimFix dakelementen - Dakvenstervoorziening

IsoBouw SlimFix Flex, maatwerk met SlimFix dakelementen

Onder de naam SlimFix® Flex biedt IsoBouw 6 aanvullende maatwerkoplossingen die geprefabriceerd aangeboden worden.
IsoBouw Slimfix, isolerende dakelementen voor hellende daken

IsoBouw SlimFix, extra dunne dakelementen voor pannenbedekking

Dankzij de IsoBouw-innovatie in EPS technologie zijn de SlimFix® sandwich dakelementen dun en licht.
NBD-online | Bekistingsmaterialen

Bekistingsmaterialen

NBD-online | Blokkenwanden buiten

Blokkenwanden buiten

NBD-online | Isolatiematerialen (overig)

Isolatiematerialen (overig)

NBD-online | Dakplaten

Dakplaten

NBD-online | Funderingsbekistingen

Funderingsbekistingen

NBD-online | Isolatiematerialen (plafondafwerkingen)

Isolatiematerialen (plafondafwerkingen)

NBD-online | Overige platen

Overige platen

NBD-online | Plafondplaten

Plafondplaten

NBD-online | Prefab daken

Prefab daken

NBD-online | Rieten daken

Rieten daken

NBD-online | Schaaldaken

Schaaldaken

NBD-online | Vloerisolatie

VloerisolatieNieuwe EPS/XPS funderingsbekisting voor fundering op staal

Velen kennen de succesvolle PowerKist van IsoBouw. Deze 3-delige EPS funderingsbekisting  is voor de toepassing op paalfunderingen. Met de introductie van de PowerKistDuo voegt IsoBouw hier nu nog een toepassingsgebied aan toe. De PowerKistDuo is een vorstrandbekisting ten behoeve van een fundering op staal met lijnlasten en/of puntlasten op de stroken bij woningen en lichte utiliteitsbouw. Bij een fundering op staal is, gezien de blijvende belasting van het bouwwerk op de bodemplaat, de lange-duur druksterkte een bepalende producteigenschap.


Na-isoleren met innovatieve waterkerende profielplaten

SlimFix Reno-Pro is een nieuwe renovatieplaat van IsoBouw voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. SlimFix Reno-Pro is een matrijsgevormde isolatie met bijzondere vormgeving. Hierdoor is de plaat gemakkelijk te verwerken, sluiten ze goed op elkaar aan is er een waterafvoer.


IsoBouw maakt CO2-reductie aantoonbaar

Duurzaam en circulair bouwen is niet meer vrijblijvend. Er worden aantoonbare milieuprestaties gevraagd. IsoBouw geeft hier gehoor aan d.m.v. getoetste LevensCyclusAnalyses (LCA’s) van haar producten. Kijk o.b.v. een onderzoek van adviesbureau Alba Concepts hoe eenvoudig het is CO2-emissies te reduceren met de juiste productkeuze.


Energie besparen en CO2 reduceren met circulaire na-isolatie

Prioriteit geven aan energetische renovatie is belangrijk. Want het energieverbruik in de bebouwde omgeving is nog altijd aanzienlijk. Doel: Een omvangrijke verlaging van de CO2-emissies. Hoe? Door te isoleren en te kiezen voor (isolatie-) producten die een goede milieuprestatie behalen en de uitstoot van CO2 beperken.   


Praktische oplossingen voor het na-isoleren van hellende daken

Ieder renovatieproject heeft zijn specifieke uitdagingen en wensen. IsoBouw levert niet alleen meerdere innovatieve isolatiesystemen, maar ondersteunt u ook met een integrale projectbenadering. Zo bent u verzekerd van de best passende oplossing voor uw project. Kijk hoe IsoBouw u kan ontzorgen.


Goed beloopbare dakisolatie voor een verzekerbaar PV-dak

Een goed beloopbare plat dak isolatie, met een goede milieuscore, waaronder een goede recyclebaarheid en geschikt voor een verzekerbaar PV-dak. Dit waren enkele eisen die gesteld werden bij een groen- en PV-dakproject in Den Bosch. Lees hoe IsoBouw hieraan invulling gaf met PowerTop en IsoGarant.


Nieuwe waterkerende na-isolatie hellend dak

Onlangs introduceerde IsoBouw een nieuwe renovatieplaat voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot, genaamd SlimFix RenoPro. De 3D-platen zijn goed beloopbaar, hebben een gesloten onderlinge aansluiting zonder koudebruggen en zijn dampopen maar waterdicht dankzij de geïntegreerde afwateringskanalen. De platen zijn herbruikbaar en eventueel ook 100% recyclebaar.


Vloerisolatie met de best milieuscore

Opdrachtgevers, voorschrijvers en verwerkers zijn steeds meer op zoek naar producten met een goede milieuscore. Gezien de uitstekende milieuprestaties zijn EPS-isolatiesystemen daarbij een goede keuze. Maar volgens IsoBouw kan het altijd nog beter! Dit bewijst de isolatiefabrikant met de introductie van een nieuwe EPS-vloerisolatie: de Eco50 Klik-vloerplaat


Gordingloos bouwen met SlimFixXT Max

Het tekort aan mankracht op de bouw is een oplopend probleem. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Traditionele prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar, ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De tijdswinst zit vooral in het snel in elkaar zetten op de bouwplaats, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt. Met het prefab-concept SlimFixXT Max biedt IsoBouw de oplossing.


Renoveren met C2C-gecertificeerde na-isolatie

Een primair doel van de energietransitie is het verlagen van de CO2-uitstoot. (Na-) isoleren is daarbij prioriteit één, want dat vermindert het gebruik van fossiele energiebronnen. Ook de keuze van het type isolatiemateriaal speelt een rol. Zo heeft de circulaire EPS-isolatie van IsoBouw in de milieubeoordelingen veelal de laagste energie-input en CO2-uitstoot.   


Praktische oplossingen voor het na-isoleren van hellende daken

Voor het na-isoleren van hellende daken biedt IsoBouw meerdere innovatieve isolatiesystemen. De productkeuze is afhankelijk van de bestaande dakconstructie en de gewenste dakbedekking. IsoBouw gaat daarbij nog veel verder dan alleen het leveren van deze  isolatiesystemen. Ieder project wordt door IsoBouw individueel benaderd. Dit betekent dat zij samen met u kijken naar uw project specifieke uitdagingen en wensen.


Een wereld te winnen met IsoBouw

Voor IsoBouw is de BouwBeurs een fantastisch platform om haar innovatieve kracht te tonen. En dat is precies wat bezoekers op de stand kunnen verwachten: nieuwe innovatieve isolatiesystemen met oog voor het milieu, met als passend thema 'Een wereld te winnen met IsoBouw'. 


Help mee de energiekosten te verlagen met zolderisolatie

De energiekosten vliegen de pan uit. Opdrachtgevers zijn daarom driftig op zoek naar oplossingen om de energierekening te verlagen. De beste manier om dit te doen is door te isoleren. Met name het isoleren van daken is zeer lucratief. De snelste en voordeligste manier is het isoleren van de zolderruimte aan de binnenzijde. Voor een snelle realisatie van deze klus levert IsoBouw SlimFix Deco.


Gordingloos bouwen met SlimFixXT Max

Het tekort aan mankracht op de bouw is een oplopend probleem. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Traditionele prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar, ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De tijdswinst zit vooral in het snel in elkaar zetten op de bouwplaats, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt. Met het nieuwe prefab-concept SlimFixXT Max biedt IsoBouw de oplossing. 


Geïsoleerde dakrenovatie in één ochtend

Weinig overlast voor de bewoners en oog voor het milieu. In de zoektocht naar circulaire oplossingen voor de forse labelsprong bij 91 woningen in de Molenaarhoeven in Rosmalen zocht Knaapengroep  de samenwerking met IsoBouw. Op de daken werd SlimFix RenoTwin toegepast zodat het dakbeschot kon blijven zitten en de overlast voor bewoners beperkt bleef.


Gerecyclede EPS krijgt nieuw leven in Eco-vloerplaat

De leefomgeving beschermen door continue te verbeteren. Dat is het streven van IsoBouw, die is vastgelegd in een duurzaamheidsplan 2030, genaamd ‘Improve to Preserve’. 


Dakelementen op maat met max. ontwerpvrijheid

De bouw wordt momenteel geconfronteerd met een tekort aan mankracht. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar,  ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De tijdswinst zit vooral in het snel in elkaar zetten op de bouwplaats, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt.


Circulaire na-isolatie voor een mooi strak hellend dak

Het na-isoleren van oude hellende daken kan een lastige opgave zijn. Wat doe je als het dakbeschot doorhangt? Hoe ga je om met een eventuele oude isolatielaag? Vragen waarvoor IsoBouw een praktische oplossing heeft met SlimFix RenoTwin.


Subsidie voor isoleren opgeschroefd

De subsidies voor het isoleren van woningen en ander vastgoed zijn per 1 januari 2022 met 20 tot bijna 30 procent verhoogd.

Bewust kiezen voor een circulaire gevelisolatie

Een gevelisolatiesysteem moet aan vele eisen voldoen. Naast een goede isolerende werking, veiligheid, verwerkingsgemak en prijs spelen ook de milieuaspecten een steeds belangrijkere rol.

Waterkerend dakelement oplossing voor indak PV-systemen

Met zonnepanelen toegepast als een indak-systeem creëer je een mooi esthetisch dak.

Circulair isoleren met IsoBouw

De energietransitie en de besparing van grondstoffen en materialen vragen om doordachte isolatiesystemen.

Betaalbaar maatwerk met maximale ontwerpvrijheid

Onder de naam SlimFix Flex biedt IsoBouw een aantal aanvullende maatwerkoplossingen bij standaard dakelementen.

Na-isoleren conform BENG

Voor projecten met een vergunningverlening na 1 januari 2021 gelden de nieuwe BENG-eisen.

Spouwisolatie: kies voor het circulaire alternatief

Waarop is uw keuze gebaseerd bij het kiezen van spouwisolatie? Gaat u voor het isolerend vermogen of de snelle verwerkbaarheid? En hoe zit het met het milieuaspect? De PolyFortPro spouwisolatie van IsoBouw maakt uw keuze wat eenvoudiger.

Innovatieve gevelisolatie nu ook in vuurvaste variant

Al enkele jaren levert IsoBouw met SlimFort een innovatief gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt.

Aandacht voor energetisch renoveren

De bebouwde omgeving neemt een belangrijk deel van het energieverbruik in Nederland voor haar rekening.

Luchtdicht isoleren zonder koudebruggen

De isolatieschil speelt hierbij een cruciale rol. Hiermee is niet alleen de hoogte van het isolerend vermogen bedoeld, maar ook de zorgvuldigheid bij de montage.

Nieuwe vleermuiskasten van EPS

Miecon en IsoBouw brengen een unieke airpop® (EPS) kast op de markt voor de opvang van vleermuizen.

Nieuwe vuurvaste gevelisolatie

De XT-aanvulling (Xire® Technology) voegt een nieuwe dimensie toe aan de onderscheidende eigenschappen van het SlimFort-systeem.

Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen introduceert IsoBouw met SlimFix RenoTwin Solar speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen voor renovatieprojecten.

IsoBouw vereenvoudigt NOM-renovatie

De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde t/m 11.

Dweilen met (gas)kraan dicht

“Dankzij het regeerakkoord gaat de gaskraan dicht. Maar als we niet oppassen, blijft het dweilen met de (energie-)kraan open”.

IsoBouw introduceert dakelementen met geïntegreerde nestkasten

Dieren en planten moeten worden beschermd door extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vervangende nestkasten.

Gevel isoleren? Pas op voor koudebruggen!

Bij het (na-)isoleren van gevels wordt nog te veel gekeken naar enkel de RD-waarde van isolatiematerialen.

Betaalbaar maatwerk met maximale ontwerpvrijheid

Deze snel leverbare geprefabriceerde maatwerkoplossingen versnellen en vereenvoudigen het bouwproces met behoud van maximale flexibiliteit op de bouwplaats.

IsoBouw vernieuwt renovatieplaten hellend dak

De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde t/m 11.

Vernieuwde spouwisolatie minimaliseert koudebruggen

Met een slimme aanpassing worden koudebruggen verminderd en is de verwerking nog eenvoudiger en sneller.

Maximale ontwerpvrijheid met SlimFix Flex dakelementen

Onder de naam SlimFix Flex biedt IsoBouw diverse maatwerkoplossingen voor de SlimFix dakelementen die verwerkers en voorschrijvers nog meer voordelen bieden, zoals een snellere verwerking, besparing van kosten, een mooiere esthetische detaillering en een verbetering van de kwaliteit van het dak.

Holding IsoBouw neemt recyclingbedrijf Eco Fill over

BEWiSynbra, de holding van IsoBouw, ziet duurzaamheid als een belangrijke strategische drijfveer van het bedrijf waarbij circulariteit een integraal bedrijfsonderdeel vormt.

Nieuw: ‘Dual density’ EPS-isolatie voor het platte dak

PowerTop combineert de beste eigenschappen van airpop® (EPS) in één plaat.

Doordachte na-isolatie voor daken

Meer kwaliteit, zekerheid en kostenreducties met een esthetisch mooier eindresultaat; de SlimFix RenoTwin isolatieplaten van IsoBouw maken het mogelijk.

Tijd en geld besparende na-isolatie voor hellende daken

Bekijk 2 voorbeelden voor het na-isoleren van een dak met een reeds aanwezige onderconstructie.

Voorkom problemen met indak PV-systemen

Dankzij de energietransitie neemt de toepassing van zonnepanelen een grote vaart in Nederland.

Doorbraak in super grote EPS-bekisting

Een grote EPS-funderingsbekisting maken, die ook nog eens bestand is tegen de hoge betondruk, is vrijwel onmogelijk.

De energietransitie vraagt om nieuwe bouwtechnieken

Marketing manager Gerard Sleegers licht toe hoe IsoBouw Systems bv, leverancier van isolatiesystemen inspringt op de actualiteit:   "De bebouwde omgeving neemt een belangrijk deel van het energieverbruik in Nederland voor haar rekening.

Zolderisolatie met ‘biobased’ isolatiemateriaal

Al enkele jaren levert IsoBouw voor het na-isoleren van zolders het zeer succesvolle product SlimFix Deco.

Door de toenemende isolatie-eisen is een duidelijke verschuiving te zien naar isolatiesystemen met een hogere Rc-waarde

‘Nul op de meter’ is een gebouw dat over het gehele jaar gezien gemiddeld genomen geen energie heeft gebruikt voor verwarming en voor de algemene energiebehoefte van een gemiddeld gezin.

Luchtdichte zolderisolatie én decoratie in één combinatie

In slechts drie verwerkingsstappen is een zolder geïsoleerd, luchtdicht en esthetisch mooi afgewerkt.

Nieuw assortiment IsoBouw-dakelementen voor sporenkappen

De vraag naar hogere RC-waarden neemt toe. Daarom introduceert IsoBouw een uitbreiding op het assortiment SlimFix Spoor dakelementen met de RC-waarden 5.

Slimme nieuwe rekentool voor SlimFort gevelisolatiesysteem

Met de nieuwe rekentool van IsoBouw kunt u dit projectspecifiek zien in slechts enkele klikken.

Geen PIR? Geen paniek!

Het is inderdaad zo dat er op dit moment een grondstofschaarste is voor de hoofdbestanddelen van PUR- en PIR isolatieplaten.

Tijd en geld besparende na-isolatie voor hellende daken

Bekijk 2 voorbeelden voor het na-isoleren van een dak met een reeds aanwezige onderconstructie.

Samen betaalbaar bouwen

Dit thema is ontstaan uit de behoefte in de markt om binnen de ketendynamiek de juiste partners te vinden om gezamenlijk nieuwbouw- en renovatieprojecten te realiseren.

Ultralicht optoppen van woningen met zelfvoorzienend dak

Het resultaat is een ultralicht op-topsysteem voor woningen in de vorm van een lessenaarskap.

IsoBouw maakt NOM betaalbaar

Echter, het bedenken en realiseren van deze kant-en-klaar oplossingen kost het bouwbedrijf veel energie en geld.

Trends en innovatie op het gebied van isolatie volgens Isobouw

Gerard Eilers: 'Ik ben projectmanager R&D. De vraag die ik wil stellen aan mijn collega isolatiefabrikanten is: Hoe gaan we er samen voor zorgen dat het beperken van de energie, die nodig is voor de warmtevraag, het belangrijkste item blijft om de doelstellingen van meer CO2 reductie te behalen? Waarbij we vooral moeten kijken naar de al bestaande woningvoorraad.

Nieuw gootsysteem voor na-geïsoleerde daken

Bij het na-isoleren van een hellend dak wordt de pannenlijn verhoogd.

Vervanging bestaande goot wordt overbodig

Bij het na-isoleren van een hellend dak wordt de pannenlijn verhoogd.

Nieuw renovatieconcept voor integraal renoveren daken

Plusdak is een samenwerkingsverband tussen Stafier Solar, VELUX en IsoBouw, gebouwd rond de pijlers: Ontzorging (gemak), financiële haalbaarheid, technische optimalisatie en een uitstekende esthetische uitstraling.

IsoBouw renovatie-trilogie voor het hellend dak

IsoBouw biedt  drie isolatie-oplossingen die het na-isoleren nog eenvoudiger maken.

Te zien op Gevel2016: Ideaal gevelisolatiesysteem voor PV-panelen

Getoond worden o.a. de onbeperkte esthetische afwerkmogelijkheden, waaronder de afwerking met PV-panelen op de gevel.

IsoBouw introduceert nieuw profielsysteem voor zolderisolatie SlimFix Deco

Het winterseizoen is weer begonnen en daarmee ook de toename van de na-isolatiewerkzaamheden.

IsoBouw renovatie-trilogie voor het hellend dak

IsoBouw introduceerde onlangs 3 nieuwe isolatiesystemen die het na-isoleren van het hellende dak nog eenvoudiger maken.

IsoBouw introduceert een nieuw profielsysteem SlimFix Deco

Het winterseizoen gaat binnenkort weer beginnen en daarmee nemen ook de na-isolatiewerkzaamheden toe.

SlimFort gevelisolatiesysteem geschikt voor vrijwel alle gevelbekledingen

Met SlimFort® is een tot 50% snellere montagetijd, een tot 75% besparing op hout en tot 30% dunnere gevelopbouw mogelijk.

Vrijdragende dakelementen oplossing voor na-isoleren oneffen daken

Het nieuwe element is ideaal voor hellende daken waarbij de onderconstructie niet vlak is (bijvoorbeeld bij oude enkelschalige dakelementen).

Nieuw constructief sterk na-isolatiesysteem voor hellende daken

Het nieuwe element is ideaal voor hellende daken waarbij de onderconstructie niet vlak is (bijvoorbeeld bij oude enkelschalige dakelementen).

RecaPan - hellend dak na-isoleren met beperkt budget

Met RecaPan® kan een bestaand pannendak op een verantwoorde en bouwfysisch veilige wijze geïsoleerd worden.

Prijsbewust en hoogwaardig bouwen op maat met SlimFix-XT Prefab

Tijd en (faal-)kosten besparen met een nieuw prefab-concept voor hellende daken.

Efficiënt energie besparen met IsoBouw

IsoBouw Systems bv ontwikkelt en vervaardigt isolatiesystemen gebaseerd op EPS (geëxpandeerd polystyreen).

IsoBouw scoort met Oranje tijdens het WK-voetbal

Bij een groot voetbaltoernooi horen leuke Oranje-acties. Ook IsoBouw laat een dergelijke kans niet liggen.

IsoBouw: innovatie in isolatie + renovatie

Naast innovatieve toeleverancier voor nieuwbouwprojecten heeft IsoBouw zich sterk geprofileerd als een ware renovatiespecialist.

Slim, snel en voordelig isoleren met nieuw gevelisolatiesysteem IsoBouw

Met de gepatenteerde SlimFort isolatieplaten kan de gehele gevelconstructie is slechts drie simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, houten stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

Innovaties IsoBouw maken duurzaam bouwen betaalbaar

IsoBouw heeft zichzelf de doelstelling opgelegd om elk jaar meerdere nieuwe isolatiesystemen te introduceren.

Slim, snel en voordelig isoleren met nieuw gevel-isolatiesysteem van IsoBouw

Met de gepatenteerde SlimFort isolatieplaten kan de gehele gevelconstructie is slechts drie simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, houten stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

RenoTopHR isoleert platdak na zonder aanpassingen dakrand

Bij renovatiedaken voor het platte dak zijn de bestaande dakranden vaak een belemmering om het dak met een isolatiewaarde van 3,5 of hoger na te isoleren.

SlimFort isoleert buitengevel zonder koudebruggen

Sneller verwerkbaar met minder materialenSlimFort is een compleet nieuw isolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt.

IsoBouw weer prominent aanwezig op de (Iso-)BouwBeurs

Onder de noemer ‘Met IsoBouw is duurzaam bouwen betaalbaar’ is de isolatiefabrikant ook dit jaar weer prominent aanwezig op de BouwBeurs met isolatiesystemen voor nieuwbouw- én renovatiedoeleinden.

IsoBouw is koploper in duurzame renovatiesystemen

Isoleren is de eenvoudigste en meest kosteneffectieve manier om energie te besparen en de CO2-uitstoot drastisch te verlagen.

IsoBouw introduceert nieuwe universeel inzetbare HR-isolatieplaat

Tijdens Dakevent 2012 konden bezoekers kennis maken met de nieuwe platdak isolatieplaat van IsoBouw: de PolyTopHR Flex.

PowerKist te zien op de vakbeurs Energie 2011

Van 4 t/m 6 oktober a.s. staat Isobouw met de PowerKist op de vakbeurs Energie 2011 in Den Bosch.

Hernieuwbare grondstoffen basis voor nieuwe spouw-isolatieparels

Termokomfort Nederland BV lanceert samen met IsoBouw Systems BV een nieuwe isolatietoepassing voor geschuimde parels in de bouw.

Trendsettende isolatiesystemen op BouwBeurs

IsoBouw Systems bv ontwikkelt en vervaardigt isolatieproducten gebaseerd op EPS (geëxpandeerd polystyreen) met een voortdurende focus op innovatie.

Robot bouwt op BouwBeurs

Een robot die tot op de millimeter nauwkeurig een funderingsbekisting in elkaar zet.

Onbrandbaar isolatiemateriaal

Onlangs presenteerde IsoBouw Systems bv de toepassing van het nieuwe isolatiemateriaal Xire bij Oranjedak dakdekkers in Zwijndrecht.

EPS-funderingsbekisting

Aannemers en betonvlechters moeten kunnen rekenen op een betrouwbare funderingsbekisting.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie