Triple Solar wint Best Innovation Award met warmtebatterij

Op Green Heating Solutions Amsterdam waren meer dan vijfhonderd innovaties te bewonderen. Maar er kon maar één product de Green Heating Innovation Award winnen. Dit jaar ging die prijs naar de thermische batterij van Triple Solar.

Een jury, bestaande uit Miranda van Leeuwen (InstallQ), Coen van de Sande (NVKL) en Marco van der Helm (Vereniging Warmtepompen), stelde een top drie samen van de beste innovaties op het gebied van duurzaam verwarmen. Verschillende warmtepompen, warmte-opslagsystemen en andere hulpmiddelen waren genomineerd.

De prijs voor de beste innovatie van dit jaar gaat naar Triple Solar met hun thermische batterij. Deze batterij slaat warmte op door middel van PCM-technologie. De batterij wordt gecombineerd met een PVT-warmtepomp en is daardoor een stuk kleiner dan traditionele boilers, wat hem geschikt maakt voor veel typen woningen. Volgens Triple Solar is juist de eenvoud van de batterij innovatief, omdat dat de toepasbaarheid des te groter maakt.

Op de tweede plaats kwam de energieschutting te staan van OptiSolar. De energieschutting wordt geplaatst in plaats van een reguliere schutting, en haalt warmte uit de buitenlucht. Het maakt gebruik van het principe dat warme lucht opstijgt, en zo wordt een mengsel van water en glycol verwarmd. Die warmte gaat dan naar een warmtepomp, en kan op die manier geluidloos verwarming en warm water bieden aan woningen.

De derde plaats ging dit jaar naar ReHeat met hun E-switch accuboiler. Met deze boiler biedt ReHeat een manier om stroom om te zetten in warmte, bijvoorbeeld op momenten dat er negatieve prijzen zijn voor het terugleveren van zonnestroom. Met deze boiler wordt die stroom omgezet in warm water, en kunnen zonnepaneel-bezitters optimaal profiteren van hun opgewekte stroom.

Bron: Good! Events & Media

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie