Gevelbranche wil gelijk speelveld voor levenscyclusanalyses

Brancheorganisaties uit de gevelbouw, verenigd onder de naam Circulaire Geveleconomie, zijn het overleg aangegaan over Product Category Rules (PCR) voor kozijnen, ramen en deuren.

Ten aanzien van uitgangspunten voor het opstellen van levenscyclusanalyses is er behoefte aan een gelijk speelveld. Dit, in het bijzonder rond kozijnen, ramen en deuren. Alle betrokken brancheorganisaties zijn van mening dat het volgen van de Europese PCR de juiste weg is.

Wel werd gesignaleerd dat op een aantal punten een nadere duiding van de Europese PCR nodig is. Het streven is dat met de herziening van de Europese PCR in de gewenste duidelijkheid wordt voorzien. De brancheorganisaties hebben afgesproken, in de tussentijd, een nadere toelichting voor toepassing in de Nederlandse context te bieden. Dit, door een ‘Nederlandse aanvulling PCR’ in lijn met de Europese PCR op te stellen. De bedoeling is dat deze juli 2024 beschikbaar komt, of zoveel eerder als mogelijk. Daartoe wordt nu versneld actie ondernomen.

Het advies is, voor het opstellen van levenscyclusanalyses voor productkaarten in de Nationale Milieu database, de Europese PCR, in ieder geval qua maatvoering, te volgen.

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie