Duurzame transformatie van voormalig postsorteercentrum in Zwolle

In het hart van Zwolle ondergaat het voormalige postsorteercentrum een indrukwekkende transformatie. Het pand was toe aan grootschalige renovatie en verduurzaming. Het doel: realisatie van ‘The City Post’. Het meest duurzame, high-end, multi tenant gebouw van de regio.

De overgang naar een toekomstbestendig en duurzaam The City Post verloopt in fases. Vanuit circulair oogpunt is de bestaande constructie van het gebouw is hergebruikt. In lijn met de energietransitie zijn duurzame energiebronnen geïntegreerd, waaronder een Warmte-Koudeopslag (WKO) en zonne-energie.

Groenfinanciering

De overheid stimuleert projecten die een positief effect op het milieu hebben door de financiering van ‘groenprojecten’ aantrekkelijk te maken. Middels een belastingvoordeel aan groene spaarders en beleggers kan een groenbank een lening aan een investeerder tegen een lager rentetarief verstrekken. De hoogte van de rente en de korting is afhankelijk van de betreffende groenbank. Er kunnen aanvragen worden gedaan voor utiliteit, industrie en woningen.

The City Post heeft niet alleen een BREEAM-certificaat behaald, maar heeft ook Groenfinanciering gekregen. De renovatie zorgt ervoor dat het energielabel van het gebouw met meer dan 6 labelsprongen verbetert, wat de groenfinanciering mogelijk maakt. Inmiddels mag The City Post Zwolle huurders als ABN AMRO, BDO, Essent en Finanxe huisvesten. Van Draeckeburgh  Subsidies en Financieringen heeft de Groenfinanciering begeleid.

Bron: Van Draeckeburgh Subsidies en Financieringen
Foto: Door The City Post

« Overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie