Waar kun je een hogedrukreiniger voor gebruiken in de bouw?

Een hogedrukreiniger kun je inzetten voor het schoonmaken van veel verschillende materialen. Hij wordt voornamelijk gebruikt voor het schoonmaken van dingen buitenshuis, zoals tegels, kozijnen, muren, ramen en afvoerbuizen. Je kunt hem zelfs gebruiken voor het schoonmaken van machines of bijvoorbeeld je bus. Dit maakt het dan ook een perfecte tool voor in de bouw! We gaan je vertellen waar en hoe je een hogedrukreiniger allemaal voor kunt gebruiken. 

Het gemak

Een hogedrukreiniger is makkelijk te verplaatsen en op verschillende locaties te gebruiken. Dit maakt hem zo goed inzetbaar voor verschillende klussen. Het enige wat je nodig hebt, is een water- en stroomaansluiting. Let goed op de verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van een hogedrukreiniger, sommige werken namelijk ook op een accu. Bij Detuinmachineshop kun je dit makkelijk vergelijken. Je kunt hem gebruiken voor veel verschillende schoonmaakklussen, omdat je vaak de sterkte van de straal nog kunt aanpassen. Door de geconcentreerde straal ligt de focus op van het water alleen op het oppervlak wat je schoon probeert te krijgen. Dit werkt erg efficiënt en bespaart ook nog eens water. 

Schoonmaken na een klus

Tijdens het klussen of het aanleggen van een tuin, is de kans erg groot dat de tegels vies gaan worden. Het is dan wel netjes en fijn als je dit schoon kan opleveren. Een hogedrukreiniger zal de viezigheid in no-time weg krijgen en de tegels er prachtig uit laten zien. Door de roterende straal van de hogedrukreiniger zal het snel gereinigd zijn en kunnen zelfs hardnekkige vlekken weggehaald worden. Ook andere oppervlakken in de tuin of die vies geworden zijn, kun je makkelijk schoon krijgen met een hogedrukreiniger. Zoiets simpels als tuinmeubels die helemaal onder het stof geraakt zijn kun je makkelijk afspuiten met een lage werkdruk tot 125 bar. Heb je verf gemorst? Als het verf op waterbasis is, kun je dit ook eenvoudig weg krijgen met een hogedrukreiniger! 

Je werkbus

Veel mensen gebruiken een hogedrukreiniger ook voor het schoonmaken van hun auto. Tijdens het werk heeft je werkbus ook flink wat te verduren en het is vaak niet de schoonste auto. De gehele binnenkant van de bus schoonmaken met een hogedrukreiniger is misschien niet ideaal met al je gereedschap, maar de buitenkant kun je zeker aanpakken. Je werkbus schoonmaken met een spons en een emmer water kost vaak veel tijd. Met een hogedrukreiniger kun je veel efficiënter te werk gaan en bespaar je veel tijd. Ook is de kans een stuk kleiner dat je krassen veroorzaakt op de lak. Als je secuur te werk gaat, kun je ook de randen bij de deuren makkelijk afspuiten. De hogedrukreiniger maakt het schoonmaken van uitgehard materiaal of viezigheid in de randen een stuk makkelijker. Je bus zal er van de buitenkant weer bijna als nieuw uit komen te zien!

« Overzicht