Kingspan Unidek introduceert nieuw dakelement met brandclassificatie B-s2-d0

De huidige markt vraagt om steeds hogere eisen als het gaat om brandveiligheid. Daarom introduceert Kingspan Unidek een nieuw isolerend dakelement met extra brandbestendige materialen: Unidek Aero B. Dit element heeft een kern van brandvertragend gemodificeerd EPS Platinum en combineert thermische prestaties met een brandclassificatie B-s2-d0 (in combinatie met de juiste toebehoren). Hiermee draagt het element bij aan een nog veiliger gevoel voor bewoners en gebruikers van een gebouw. 

Door niet te kijken naar minimale eisen maar naar maximale mogelijkheden, zet Kingspan Unidek stappen om producten te ontwikkelen die prestaties naar een hoger niveau tillen dan het huidige Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl, voorheen Bouwbesluit) voorschrijft. Ter vergelijking: de meeste prefab kappen beschikken slechts over Euroklasse D, conform de minimale eis in het Bbl. Euroklasse B is volgens het huidige Bbl vereist bij vluchtwegen onder hellende daken bij bijvoorbeeld appartementencomplexen, zorginstellingen, scholen, kantoren en gebouwen met een logiesfunctie.

Klik hier voor meer informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie